Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. július 31.
Öt kategóriában esélyesek az Emmy-díjra a Kis tüzek mindenütt és a Hatalmas kis hazugságok című sorozatok

Öt kategóriában esélyesek az Emmy-díjra a Kis tüzek mindenütt és a Hatalmas kis hazugságok című sorozatok

Megfilmesítés

Idén a több mint száz kategóriában rekordszámú, 767 különböző műsor száll versenybe az Emmy-díjakért, derült ki kedden, amikor egy online ceremónia keretein belül nyilvánosságra hozták a jelöltek listáját.

A Celeste Ng nagy sikerű regényéből készült minisorozat, a Kis tüzek mindenütt és a Liane Moriarty könyve alapján készült Hatalmas kis hazugságok HBO-sorozat öt-öt kategóriában is jelöltek. Ez előbbi esélyes a legjobb minisorozat és a legjobb női főszereplő kategóriájában is, míg utóbbi két jelölést is magáénak tudhat a legjobb női mellékszereplő kategóriájában Maryl Streep és Laura Dern felejthetetlen alakításaiért. Érdekesség, hogy mindkét nagy sikerű feldolgozás olyan könyvek alapján került megrendezésre, amik magyarul az Alexandra kiadócsoport gondozásában jelentek meg, valamint hogy mindkét sorozatban kiemelt szerepet kapott az elbűvölő Reese Witherspoon, aki egyébként közismerten az olvasás fontosságának hírnöke.

Kis tüzek mindenütt

Kis tüzek mindenütt

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2018.11.21.
Shaker Heights. Cleveland nyugodt, virágzó külvárosa, ahol a házak színétől a szabályos keresztutakon át a lakók sikeres életéig minden tökéletesen elrendezett. Itt él Mrs. Richardson négy gyermekével és ügyvéd férjével. Elena a környék mintalakója, helyi újságíró, és legfontosabb alapelve a szabályok betartása.
Hatalmas kis hazugságok

Hatalmas kis hazugságok

(E-könyv)
Liane Moriarty
Alexandra Könyvesház Kft., 2017.

A győztesekre augusztus 21-31-ig lehet szavazni. Az Emmy-díjak átadását szeptember 20-án élőben közvetíti az ABC televízió Észak-Amerikában. A gála házigazdája Jimmy Kimmel lesz.