Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. február 2.
A következő 10 év kritikus fontosságú a saját és gyerekeink jövője szempontjából – és mi magunk is rengeteget tehetünk ezért a jövőért.

A következő 10 év kritikus fontosságú a saját és gyerekeink jövője szempontjából – és mi magunk is rengeteget tehetünk ezért a jövőért.

Előrendelhető újdonság

A Föld és az emberiség válaszút előtt áll. A következő tíz év során vagy tovább romboljuk az élővilágot, és ezáltal visszavonhatatlanul károsítjuk világunkat, valamint saját és az utánunk érkező nemzedékek életesélyeit, vagy fajunk fő erősségeit kihasználva változtatunk, újítunk, helyrehozva hosszú évtizedek rombolását. Ezt a célt szolgálja a David Attenborough és Vilmos herceg által 2020-ban alapított Earthshot Prize, amelynek elnyerői lehetséges utakat és módokat vázolnak fel a Föld megmentésére.

Az Earthshot olyan egységes, ambiciózus célokat fogalmaz meg bolygónk számára, amelyek – ha 2030-ig megvalósulnak – mindannyiunk, a Földön élő többi élőlény és az elkövetkező generációk életét is javítani fogják.

Ezek a célok a következők:

  • Óvjuk meg és állítsuk helyre az élővilágot
  • Tisztítsuk meg a levegőt
  • Keltsük újra életre óceánjainkat
  • Teremtsünk hulladékmentes világot
  • Hozzuk helyre az éghajlatot

  • A Vilmos herceg bevezetőjével, valamint olyan elismert szakértők és aktivisták, mint Sir David Attenborough kultikus természetfilm-készítő, a 2015-ös párizsi klímaegyezmény tető alá hozásában kritikus szerepet játszó klímaügyi diplomata, Christiana Figueres, vagy a sikeres zenei pályafutása mellett a környezetvédelemben is fontos szerepet vállaló Shakira közreműködésével a Földmentők megmutatja, összefogással hogyan oldhatjuk meg a Föld legnagyobb kihívásait. A szerzők figyelmeztetnek: a következő 10 év kritikus fontosságú a saját és gyerekeink jövője szempontjából – és mi magunk is rengeteget tehetünk ezért a jövőért.

    Ahogy Vilmos herceg, az Earthshot díj egyik alapítója fogalmazott:

    „A Föld fordulóponthoz érkezett, és éles választás előtt állunk: vagy folytatjuk a jelenlegi módon, és helyrehozhatatlanul károsítjuk bolygónkat, vagy emlékezünk egyedülálló emberi erőnkre és folyamatos vezetői, innovációs és problémamegoldó képességünkre. Az emberek nagy dolgokra képesek. A következő tíz év az egyik legnagyobb próbatétel elé állít bennünket – ez a Föld helyrehozására irányuló cselekvés évtizede.”

    Földmentők

    Földmentők

    Colin Butfield, Jonnie Hughes
    Lux Kiadó
    A Föld és az emberiség válaszút előtt áll. A következő tíz év során vagy tovább romboljuk az élővilágot, és ezáltal visszavonhatatlanul károsítjuk világunkat, valamint saját és az utánunk érkező nemzedékek életesélyeit, vagy fajunk fő erősségeit kihasználva változtatunk, újítunk, helyrehozva hosszú évtizedek rombolását.

    A szerzőkről:

    Colin Butfield a Studio Silverback társalapítója, a WWF Our Planet projektjének executive producere és az Earthshot Prize tanácsadója.

    Jonnie Hughes díjnyertes természettudományi televíziós producer, a Studio Silverback társalapítója, valamint Sir David Attenborough A Life on Our Planet című bestsellerének szerzője és társszerzője.

    Nemzetközi olvasói vélemények:

    „Lélegzetelállító fotók és bájos szavak, amelyek őszintén elmondják, hogy MIÉRT kell MINDANNYIAN együtt dolgoznunk bolygónk megmentéséért és helyreállításáért. Az előszó csodálatosan van megírva, és ez a könyv minden egyes fejezetét annak szenteli, hogy segítsen megérteni és értékelni ezt a csodálatos bolygót, amelyet kaptunk.”

    „Érdekes könyv, amely jól összefoglalja a különböző éghajlati veszélyeket és az ezekhez tartozó megoldásokat. Kiváló betekintést nyújt a kevésbé ismert, szennyező tevékenységekbe (amelyet az emberek okoznak), ideértve például a homokbányászatot stb.”

    „Gyönyörűen kivitelezett könyv, Vilmos herceg bevezetője magával ragadott. Fantasztikus képek vannak benne, és a szerzők zseniális munkát végeztek a képek megjelenítését illetően. [A könyv] nem ijesztget minket, hanem elmondja, hogyan vehetjük ki részünket mindannyian az apró változtatásokból. Csodálatos!”