Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2023. április 10.
A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával

A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával

Friss megjelenés

„Figyelemre méltó könyv. Alex Perry egy csodálatos történetet alkotott. Mivel a calabriai maffia gyakorlatilag egy, a hűségre és bűnözésre épülő család volt, megdöbbentő, milyen messzire képesek voltak elmenni a boldogulás érdekében.”

C. Wahlman, Amazon, olvasói vélemény

A több mint százötven éve alapított calabriai maffia a világ egyik leggazdagabb szervezete. Feljegyzések szerint ők szolgáltatják Európa kokainkészletének több mint hetven százalékát. A legérdekesebb velük kapcsolatban, hogy csak nagyon kevés ember hallott róluk – pedig voltaképp az ő éttermeikben ebédelünk, az ő boltjaikban vásárolunk.

Szervezetük az erőszakra építkezik, a nőket gyakorlatilag semmibe nézik. A lányok tizenhárom évesen összeházasodnak valakivel, akit már előre kiválasztottak, az otthoni verés napi rutin. Sőt, a hűtlen nőket a férfiak akár meg is ölhetik, hogy eltüntessék őket a családfáról.

„A könyvet olvasva a nők család elleni lázadásának fájdalmas és veszélyes folyamata szívszorító és megragadó elbeszéléssé válik.”

The Observer

Talán ezért is volt lehetséges 2009-ben, hogy egy Alessandra Cerreti nevű államügyész megláthassa az ügyben a lehetőséget. A ’Ndrangheta legsebezhetőbb pontja a szexizmus és a nőgyűlölet, éppen ezért a calabriai anyákon keresztül lehet megtörni a maffiát.
Pontosan erről szól A calabriai anyák. Miután Cerreti több maffiafeleséget is meggyőz, a szabadság reményével, megindul a harc a két fél között. Az egyik oldalon a könyörtelen maffia, a másikon pedig három édesanya áll, gyermekeikkel – csak az egyik fél maradhat talpon.

A calabriai anyák

A calabriai anyák

A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával

Alex Perry
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
A calabriai anyák hiteles, felkavaró beszámoló a maffiával szembeszálló nők bátorságáról, és az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb maffiaperéről. Alex Perry nagy figyelmet keltő könyvéből a Disney+ készített minisorozatot.

„Alex Perry csodálatos munkát végez, hiszen úgy meséli el a történetet, hogy közben bevonja az embert a modern kori maffia elképesztő világába. Az anyák bátorsága egyszerre hagy bennem hatalmas büszkeséget és szívszorító érzéseket.”

Kathryn, Amazon, olvasói vélemény

Az Alex Perry által írt mű hitelesen, mégis felkavaróan beszél a maffiával szembeszálló nőkről, és a világ egyik leghírhedtebb maffiaperéről. A mű sikeressége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Disney+ minisorozatot készítsen a történetből, amely április 5-én hazánkban is nézhető lesz.

„Perry briliáns művében jelentős és lenyűgöző pillantást vetett az olasz maffia modern világára… A könyv egy életre szóló olvasmány, az oknyomozó riportok megdöbbentő eredménye.”

Booklist