Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2023. április 28.
Nagy sikerrel debütált a Disney+-on A calabriai anyákból készített sorozat

Nagy sikerrel debütált a Disney+-on A calabriai anyákból készített sorozat

Megfilmesítés

Már megjelent A calabriai anyák című könyv a Cartaphilus kiadó gondozásában. Arról szól, hogyan is szállt szembe egy csapat bátor nő a világ egyik legbefolyásosabb maffiájával.

Tudtad, hogy a könyv alapján sorozat is készült, amely a Disney+-on debütált? Emellett pedig versenyben van a 73. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon is.

A feldolgozás a The Good Mothers, vagyis magyarul a Jó anyák címet viseli. A sorozat kollaboráció az Egyesült Királyság és Olaszország között, ami arra ad biztosítékot, hogy a történet megőrzi a saját országára vonatkozó jellegzetességeit, eredetiségét.
A The Good Mothers producere, Juliette Howell is könyv formájában találkozott először a történettel, amikor elolvasta a Perry által írt művet – méghozzá úgy, hogy közben új nézőpontokat kapott. Olyan volt, mintha egy ismerős történetet olvasott volna új köntösben.

„A karakterek valódi, érzékeny nőknek tűnnek, akikben ott van az a megfoghatatlan vágy, hogy kitörjenek az erőszak és a korrupció borzalmas köréből, amiben enélkül a következő nemzedékek is benneragadtak volna” – nyilatkozta Howell a könyvvel kapcsolatban.

A calabriai anyák
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A calabriai anyák

A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával

Alex Perry
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
A calabriai anyák hiteles, felkavaró beszámoló a maffiával szembeszálló nők bátorságáról, és az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb maffiaperéről. Alex Perry nagy figyelmet keltő könyvéből a Disney+ készített minisorozatot.

A sorozaton a House Production angol csapata kezdett el dolgozni, de mint ahogyan Howell is nyilatkozta, mindannyian egyetértettek abban, hogy olaszul kellene megcsinálniuk. Miután számtalan olasz csapatnak néztek utána, a sorozat a Wildside közreműködésével született meg. Az ötlet tehát az volt, hogy megtartják az eredetileg is kiválasztott brit rendezőt, Julian Jarroldot, aki nem beszélt olaszul, tehát nagyon fontos volt, hogy mindenki nyitott legyen az együttműködésre. A sorozatban folyó munkálatok során Jarrold szoros együttműködésben volt Elisa Armoruso olasz rendezővel, aki segített áttörni a nyelvi akadályokat.

A The Good Mothers április 5-én jelent meg világszerte a Disney+ felületén, míg az amerikaiak a Hulun is élvezhették a sorozatot – amelynek könyv formája megtalálható a Moobius kínálatában is.