Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
április 17.
A Reese Witherspoon könyvklubja által is ajánlott regény milliós eladásnál tart

A Reese Witherspoon könyvklubja által is ajánlott regény milliós eladásnál tart

A könyves világ hírei

A szülő-gyerek viszonynál talán nincs is fontosabb fiatalkorban. Ezek alatt az évek alatt a gyerekből felnőtt lesz, akinek meg kell találnia a helyét a világban. Ehhez az útmutatást a szülőnek kell megadnia, és mindent meg kell tennie, hogy gyermeke biztonságban és szeretetben nőjön fel. A kérdés már csak az, meddig hajlandó elmenni egy szülő a gyermeke boldogságáért és jövőéjért… Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Gillian McAllister legújabb könyve, a Rosszkor, rossz helyen.

A regény szerint egy fiatal és életvidám tizennyolc éves fiú, Todd az egyik éjjel váratlanul leszúr egy idegent az anyja, Jen szeme láttára. A fiút elviszik a rendőrök, Jen pedig zaklatottan és kérdések ezrével a fejében próbál elaludni. Ám amikor felébred, nem holnap van, hanem tegnap. A gyilkosság még nem történt meg. Ahogy Jen újra és újra elalszik, úgy kerül egyre hátrébb az időben. Először csak hetekkel, később hónapokkal és évekkel; és közben rájön, neki kell kinyomoznia, mi történt a fiával, Todd-dal, és hogy a fiú miért követett el gyilkosságot azon a végzetes éjszakán. A Rosszkor, rossz helyen elsöprő erejű történet, amely már több millió ember szívét és könyvespolcát hódította meg szerte a világon. Az anyai szeretet és önfeláldozás, valamint egy csavaros gyilkosság kiváló, ötletes és eredeti keveréke ez, amely egy letehetetlen remekművet eredményezett. A könyv nagyon őszintén és mélyrehatóan tárgyalja a szülő-gyerek kapcsolat milyenségét, és kendőzetlenül az olvasó elé tárja, hogy egyik ilyen kapcsolat sem tökéletes. Mindenki hordoz magával titkokat, és mutasson bármilyen boldogságot is a szülő vagy a gyerek, ezek a titkok egyszer felszínre fognak törni, és a hatásuk beláthatatlan lesz.

Rosszkor, rossz helyen

Rosszkor, rossz helyen

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Későre jár, a fiadat várod. Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent. Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.

A regény műfaját illetően thriller, azonban tele van tudományos-fantasztikus elemekkel, hiszen a főszereplőnk, Jen folyamatosan visszafelé utazik az időben, hogy kiderítse egy gyilkosság indítékát. Ez a műfaji hibrid nem ismeretlen, hiszen a sci-fi nagyon hálás társműfaj minden zsánerhez. Lehetővé tesz mindent, ami a tudomány jelen állása szerint elképzelhetetlen. Mégis, talán a thriller az a műfaj, aminek poros kliséit fel tudja frissíteni, ha a szereplők képesek lesznek futurisztikus tetteket végrehajtani, jelen esetben visszautazni a múltba. Ez a különös történetvezetés teszi érdekfeszítővé ezt a regényt, amely bőven rászolgált a hírnevére. Olyannyira, hogy a hollywoodi filmsztár, Reese Witherspoon is bevette a könyvklubjába mint ajánlott olvasmányt.

reese_witherspoon_bookclub.png

A híresség ugyanis hatalmas könyvmoly. saját online könyvklubot alapított, ahol a tagok az általa ajánlott könyvekből válogathatnak. Nem kell mást tenniük hozzá, csak letölteni a telefonos alkalmazást. Ráadásul egy kis pluszösszegért könyves meglepetésdobozokat is rendelhetnek. Ezenkívül, aki esetleg maga is írásra adná a fejét, annak egy mentor segít fejleszteni a képességeit.

Ebbe az elit könyvklubba került be Gillian McAllister fenomenális thrillere, a Rosszkor, rossz helyen, amely már a milliós eladásnál tart, és a szám a közeljövőben sem fog megállni. Ez garantálható.

A szerző korábbi műve:

Azon az éjszakán

Azon az éjszakán

A családért bármit...?

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.02.
Azon az éjszakán minden fenekestül felfordult. Azon az éjszakán, amikor Frannie gyilkossá vált, bár nem szándékosan… Azon éjszakán segítettünk neki eltemetni a holttestet, hiszen mi mást tehettünk volna? Egy meleg nyári éjszakán az éppen Olaszországban nyaraló Joe és Cathy Plant telefonhívást kap, ami örökre megváltoztatja életüket.