Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. szeptember 1.
A Sárkányok háza a legsikeresebben nyitó sorozat az HBO történelmében

A Sárkányok háza a legsikeresebben nyitó sorozat az HBO történelmében

Megfilmesítés

Az augusztus végi premier után a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza nyitóepizódja lett az HBO valaha volt legsikeresebb sorozat- vagy filmpremierje.

Az HBO nyilatkozata szerint A Sárkány örökösei címet viselő nyitóepizód „minden várakozást felülmúlt”, a premier napján csak az Egyesült Államokban közel tízmillió nézőt húzott a streamingszolgáltató elé – ez a szám pedig azóta már a duplájára nőtt.

Hivatalos közleményükben azt is megosztották, hogy az Egyesült Államok mellett Latin-Amerikában, Európában (beleértve Magyarországot), a Közel-Keleten és Afrikában is ez volt a csatorna történetének legsikeresebb sorozatpremierje. Az elsöprő siker azonban itt nem állt meg: A tékozló herceg című második epizód, amely 2022. augusztus 28-án került megosztásra az HBO Max felületén, ugyanis még a rekorddöntő premierhez viszonyítva is képes volt kétszázalékos növekedést hozni a nézettségben. Ilyen számadatok láttán nem is meglepő, hogy már be is rendelték a második évadot – pontos információkat egyelőre nem osztottak meg, de várhatóan 2024-ben folytatódik majd az előzménysorozat.

A Sárkányok háza az anyasorozata, az HBO eddigi legsikeresebb alkotásának számító Trónok harca eseményei előtt 172 évvel veszi fel a sárkánylovas Targaryen-dinasztia történetének fonalát, és a családban (és annak közvetlen környezetében) dúló hatalmi harcokra helyezi a hangsúlyt. I. Viserys király (Paddy Considine) fiúörökös híján felesketi Westeros urait, hogy elfogadják lányát, Rhaenyrát – akit az első részekben Milly Alcock, később Emma D’Arcy alakít – jogos örökösének.

Ez azonban szembemegy a sokéves hagyománnyal, valamint öccse, Daemon Targaryen (Matt Smith) uralkodási szándékaival, és nemsokára mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy Westeros urai előbb kockáztatják meg a birodalom felégetését, mintsem hogy egy nőt engedjenek a Vastrónra ülni… Erről árulkodik a következő hetek eseményeit előrevetítő előzetes is, amit az HBO a premier után osztott meg a nézőkkel.

A nagy sikerű sorozat George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyvén alapszik. A könyvben teljes egészében feltárul a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. Míg a Sárkányok háza a polgárháborúra helyezi a hangsúlyt, a könyvben egészen a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól követhetjük Westeros sorsfordító eseményeit, és választ kaphatunk többek között arra a kérdésre is: honnan származik Daenerys három sárkánytojása?

Tűz és vér
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.