Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. július 22.
A szörnyű megpróbáltatásokat is túlélő szeretet története

A szörnyű megpróbáltatásokat is túlélő szeretet története

Georgia Hunter tizenöt évesen, egy iskolai projekt keretein belül döbbent rá, hogy holokauszttúlélő családból származik. Nagyapja lebilincselő háborús történetei arra inspirálták, hogy egy digitális hangrögzítővel és egy jegyzetfüzettel felfegyverkezve útnak induljon, és felderítse családjának történetét. Majdnem egy évtizedet töltött a világot járva, idős rokonokkal készített interjúkat és levéltárakat kutatott fel, mire összeállt az a hihetetlen, de igaz történet, ami A szabadság illata című könyvét ihlette.

A regény a háború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig követi a Kurc család tagjainak útját, miközben menekülnek, börtönben sínylődnek vagy harcolnak. A szabadság illata tanúságtétel arról, hogy az emberi lélek a legsötétebb időkben is képes túlélni és győzedelmeskedni.

A könyv nyár eleji kiadása óta elképesztő sikernek örvend a magyar olvasók körében, sikerlistánkon hetek óta előkelő helyet foglal el. „Fergeteges, csak ajánlani tudom!” „Kivételesen megható történet! Alig tudom letenni!” – nyilatkozzák olvasóink.

Ha te is szívesen olvasnál szívmelengető, igaz történetet, a Moobius oldalán meg is vásárolhatod a könyvet!

A szabadság illata

A szabadság illata

Georgia Hunter
Alexandra Kiadó (A), 2019.
1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat.