Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. június 24.
Minisorozat készül A szabadság illatából

Minisorozat készül A szabadság illatából

Megfilmesítés

A streamingszolgáltatók térnyerésével egyre több és több nagyszerű regény köszön vissza a tévéképernyőkön is – gondoljunk csak a Jelenetek egy házasságból, a Pacsinkó vagy a Hűség nagy sikerű feldolgozásaira.

A legfrissebb hírek szerint nemsokára Georgia Hunter hatalmas nemzetközi népszerűségnek örvendő, önéletrajzi ihletésű történelmi regényét is minisorozatként élvezhetjük – a Hulu ugyanis megrendelte A szabadság illata adaptációját.

A főszerepre Joey King amerikai színésznőt választották, aki fiatal kora ellenére rengeteg sikerfilmben szerepelt már; a széles körű hírnevet azonban a Netflix háromrészes romantikus komédiája, a Csókfülke hozta el neki. A szabadság illata-minisorozatot nyolcrészesre tervezik, és akárcsak az alapjául szolgáló mű, egy zsidó család útját mutatja majd be, akiket szétválasztott a második világháború. Történetük középpontjában a túlélés és az újra egymásra találás áll. Az adaptációért Erica Lipez felel, aki egyben a sorozat gyártásvezetője.

A szerző, Georgia Hunter már egészen kicsi kora óta az írásnak hódol. Igazi irodalmi csodagyerek volt, négyévesen írta meg első „regényét”. A szabadság illata című, eredeti nyelven 2017-ben megjelent könyvét az a tény inspirálta, hogy holokauszttúlélők leszármazottja, amelyről tizenöt évesen szerzett tudomást. Közel egy évtizedig tartó kutatómunkát végzett, rég elveszettnek hitt családtagokat kutatott fel, hogy kiderítse a teljes történetüket.

1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat. Megingathatatlan élni akarásukban, és a félelemtől hajtva, hogy sohasem látják viszont egymást, a Kurc család tagjai kénytelenek a reményre, találékonyságra és belső erejükre hagyatkozni.

A hihetetlen, de igaz történeten alapuló regény a világháború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig követi a Kurc család útját. Minden borzalmat megtapasztalnak, amit ember átélhetett azokban az időkben: menekülést, börtönt és harcot.

A szabadság illata

A szabadság illata

Georgia Hunter
Alexandra Kiadó (A), 2019.
1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat.

Az írónő így nyilatkozott a készülő sorozatról:

„Sosem felejtem el azt a napot: 15 éves voltam, amikor megtudtam, hogy egy holokauszttúlélő családból származom. Ez egy olyan felfedezés volt, ami megváltoztatta az életemet, és egy évtizeden át tartó utazást inspirált, amelynek során feltártam és rögzítettem a családom történetét. Amikor A szabadság illata a kedves barátom, Tommy Kail (rendező – a szerk.) kezében landolt, tudtam, hogy hazatalált. Elképesztően izgatott vagyok, hogy partnere lehetek a hihetetlen showrunnernek, Erica Lipeznek, valamint az Old 320, a 20th és a Hulu csodálatos csapatának, miközben az őseim történetét – és rajta keresztül a holokauszt történetét – a képernyőre visszük.”