Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
május 3.
Megérkezett A szabadság illata előzetese

Megérkezett A szabadság illata előzetese

Megfilmesítés

Georgia Hunter 2017-ben jelentette meg első könyvét A szabadság illata címmel, amely azóta hatalmas nemzetközi sikernek örvend; 16 nyelvre fordították le, és milliók olvassák, 2019 óta pedig a magyar olvasók is élvezhetik ezt a megindító családregényt.

A The New York Times-bestsellerregényből most a Hulu készített nyolcrészes sorozatot, amelynek magyar megjelenésére még ugyan várni kell, de előzetese már elérhető a Disney+ felületén. Az előzetesből elsőre úgy tűnik, nemcsak a korabeli kosztümöket fogja hűen visszaadni a minisorozat, de a regény erős érzelmeit és szorongással teli világát is láttatni engedi majd.

A sorozat alapjául szolgáló könyv Georgia Hunter családjának történetét meséli el a II. világháború alatt, azt, ahogyan a zsidó család tagjai menekülni kényszerülnek Lengyelországból, hogy a világ különböző részeire sodródva küzdjenek az életben maradásért. A cselekmény az öt Kurc testvér nézőpontjából rajzolódik ki, ahogy történetszálaik elszakadnak, majd újra összefonódnak, miközben a biztos halál elől menekülnek, és próbálnak helyet keresni maguknak a világban.

„Együtt isszák be a szabadság elröppenő illatát, ami érett és édes, mint a nyitott ablakon arcukba csapó hársfavirág aromája” (A szabadság illata)

A szabadság illata

A szabadság illata

(E-könyv)
Georgia Hunter
Alexandra Kiadó (A), 2019.
1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat.

A könyv fiktív elemekkel ötvözi az írónő mélyreható, tíz évig tartó kutatásának eredményeit nagyapja és testvéreinek életéről, valamint a holokausztról – így lett a regény egyszerre történelmileg pontos, mégis szentimentális, az olvasók számára emberi sorsok érzelmes és izgalmas nyomon követése.

A sorozatot Thomas Kail (Fosse/Verdon) rendezte és Erica Lipez (Julia, The Morning Show) írta, a főszerepben pedig Joey King lesz látható, aki A csókfülke (2018, 2020, 2021) filmekből vagy A tett (2019) című sorozatból lehet ismerős a magyar nézőknek, valamint Logan Lerman, aki a Percy Jackson-filmekben (2010, 2012, 2013) való szerepléseivel vált híressé.