Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. november 26.
Megkezdték A szabadság illata forgatási munkálatait

Megkezdték A szabadság illata forgatási munkálatait

Megfilmesítés

Georgia Hunter önéletrajzi ihletésű regénye, A szabadság illata 2017-es eredeti megjelenése óta hatalmas nemzetközi sikert és figyelmet kapott, 2019 óta pedig a magyar olvasók is élvezhetik. És élvezik is, hiszen megjelenésekor hetekig vezette a sikerlistákat. A Hulu meg is vásárolta a feldolgozási jogokat: nyolcrészes minisorozatként adaptálják a Kurc-család történetét, nemrég pedig már elkezdték a forgatási munkálatokat is.

Georgia Hunter tizenöt éves korában tudta meg, hogy holokauszttúlélő felmenőkkel bír. Ez az ő életét is meghatározta: tíz éven keresztül kutatta családja történetét, elveszettnek hitt rokonok által érdekes információkra és új kapcsolatokra tett szert. Az összegyűjtött történetek alapján készült A szabadság illata, amely fikcióvá alakítva ábrázolja a család életét.

A regény érzéki és megindító. Betekintést kapunk a második világháború lengyelországi történéseibe – mély nyomot hagy az olvasóban a Kurc család összetartása és életben maradásért folytatott küzdelme a viszontagságok közepette.

A szabadság illata

A szabadság illata

Georgia Hunter
Alexandra Kiadó (A), 2019.
1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat.

A szabadság illata rendkívül érzékeny módon dolgozza fel a holokauszt témáját, méltó emléket állítva a túlélőknek és az áldozatoknak. Ezt tiszteletben tartják a sorozat készítői is, akik a könyvhöz hasonlóan egy, a háború által szétválasztott zsidó család útját mutatják be. A nyolcrészes sorozat rendezője Thomas Kail (Fosse/Verdon), írója Erica Lipez (Julia, The Morning Show). A főszerepben a Csókfülkéből ismert Joey King látható majd.

„Georgia családja iránt érzett szeretete hatja át a könyvet. Arra törekszünk, hogy ezt a képernyőn keresztül is érezhetővé tegyük” – mondta Thomas Kail, a sorozatadaptáció rendezője.