Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
szeptember 22.
A tét még magasabb. Az ellenség még halálosabb. A románc még perzselőbb…

A tét még magasabb. Az ellenség még halálosabb. A románc még perzselőbb…

Előrendelhető újdonság

Nem is gondoltuk volna, hogy az eddig is kiemelkedő fordulatokkal teli történetet még lehet fokozni, de bizony Shelby Mahurin hírnevéhez hűen újabb remekművet alkotott Vér & Méz című könyvével, amely a Kígyó & Galamb című alkotását követi a sorban.

Kígyó & Galamb

Kígyó & Galamb

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.05.28.
Kígyó & Galamb
Louise le Blanc két évvel ezelőtt tagadta meg a mágiát, és menekült el boszorkánytársai közül Cesarine városába, ahol abból él, amit el tud emelni. A boszorkányokra vadásznak, és ha az Egyház sikerrel jár, akkor máglyán végzik.

Shelby Mahurin Indiana egy kedves kis farmján látott napvilágot, ahol a nyugodt természet és a pajkos állatok vették körbe. Mostanában már nem ő szaladgál a szebbnél szebb réteken, hanem gyermekei, férje kíséretében. Mint nagy Harry Potter-rajongó, jó érzéke van a fantasytémákhoz. Young adult, vagy más néven fiatal felnőtteknek szóló könyvek kategóriában kiemelkedő népszerűségnek örvend. 

Már első fantasykönyvével igazán híres írónővé vált. Regénye a The New York Times bestsellerlistájának második helyén végezte 2019 szeptemberében.

„A történet lendületes volt, érdekes és érzelmes. Tele mélyenszántó gondolatokkal, amikor csak olvastam, teljesen elmerültem a könyv világában.”

 

Louise le Blanc. Mily gyönyörű név, és mégis mennyi megoldásra váró viszontagság. Átok vagy áldás, ha valaki boszorkánynak születik? A könyv főszereplője megtagadta a mágiát, és egészen Cesarine városáig menekült. Azonban ez a hely a legkevésbé sem bizonyul biztonságosnak, mert a boszorkányvadászat egy mindennapos elfoglaltsága az itt élőknek. Ezért Louise le Blanc bujkálásra és lopásra kényszerül a megélhetés érdekében. Ahogy Reid Diggory, az egyház vadásza mondaná: „Boszorkányt ne hagyj életben!” Sokszor eltervezzük, hogyan szeretnénk leélni az életünket, de ez nem csak tőlünk függ. Az érzelmeket nem lehet csak úgy magunktól megválasztani, azok választanak minket. Pont úgy, ahogy a renegát boszorkány és a könyörtelen boszorkányvadász a közös házasságot választották. Bár kényszernek indult, elkerülhetetlen, hogy ha megismerjük a minket körbevevő embereket, ne ragaszkodjunk hozzájuk jobban, mint addig. Sőt, az is előfordul, hogy ősellenségünk hű szeretőnkké válik. A múlt és a környezetünk hatással van ránk, így Lou és Reid esetében kikerülhetetlen, hogy az új erőre kapó egyház és boszorkányok közötti ellentétek hatással legyenek rájuk. Ha még ezt a nehéz időszakot is átvészelnék valahogy, akkor is ott van Lou titka, amely falat húz közé és a férje közé, hanem a többi boszorkány közé is. Lou nemcsak kívülállónak érzi magát titka miatt, de még a szerelem is elvakítja, és az is megeshet, hogy férjével a máglyahalállal is szembe kell nézniük. A könyv hangulata nem a tipikus fantasy világát idézi szemünk elé, mint inkább egy középkori, kora-újkori valóságot, melyben nem győzünk elmélkedni a sok-sok mágikus elem jelenlétén. A cselekmény nincs túlbonyolítva, így komfortolvasmányként is remekül helytáll. Szintén a könyv mellett szól, hogy az Amazon és a Goodreads olvasói 2019 egyik legjobb könyvének választották.

Vér & Méz

Vér & Méz

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Kígyó & Galamb
A Magyarországon is óriási sikert aratott Kígyó & Galamb folytatása sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.

A kaland folytatódik: hamarosan érkezik Vér & Méz!

 

Szeretett főszereplőink, Lou és Reid mellé érkezik még Coco és Ansel. Ők mind-mind annak a nagy szerencsének örvendenek, hogy megmenekülhettek a fénymágusok karmai elől. Persze a történet nem ér ilyen hamar véget, mert ezután a boszorkányok serege és az egész egyház vadászik rájuk. A rengeteg negatív történés hatására Lou a fekete mágiához fordul, és fő céljává válik, hogy végezzen anyjával, a hírhedt La Dame des Sorcièresszel, aki legádázabb ellenségét testesíti meg. De mi van akkor, ha ez befolyásolja a közte és Reid között lévő különleges kapcsolatot? Elvileg ez nem lehetséges, mert Reid örök hűséget fogadott szerelmének. Elvileg…

Természetesen egy jó könyvhöz nem elég egy jó történet, szerethető szereplők kellenek, hogy az olvasó igazán el tudjon merülni benne. Lout hétköznapi szarkazmusa segíti a negatív élményeken való felülemelkedésben. Igaz, a könyv elején még a makacsság és a gondolatok nélküli tettek vezérelték, ez a későbbiekben megváltozik. Az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy közte és Reid között a kommunikáció sem működik mindig zökkenőmentesen. Egy csapatban maradni és végig kitartani egymás mellett nem egyszerű feladat. Lounak szembe kell néznie saját erejének nagyságával, párjának pedig a ténnyel, hogy nem minden fekete-fehér.
Három különböző könyvön keresztül követhetjük végig főhősnőnk élettörténetét, akinek jellemét az őt körülvevő események alakítják. Lou jellemfejlődése nekünk is segít megérteni, hogy sokszor a nem várt fordulatok hozzák ki belőlünk a legerősebb énünket, és nem feltétlenül világvégét jelentő sorscsapásként kell megélnünk őket.

„Őszintén szólva, kész vagyok megerősíteni, hogy meghalnék ezekért a karakterekért. És bizonyos mértékig meg is tettem. Mert srácok, befejeztem a Blood & Honey-t. És nem tehetek róla, de úgy érzem, hogy a Blood & Honey végzett velem.”

Jó sztori, szerethető szereplők, de valami még mindig kell ahhoz, hogy kellőképpen élvezhető legyen az adott olvasmány: a könnyed nyelvhasználat. Azzal, hogy Shelby Mahurin maga is gördülékenyen tud írni a választott témáról, megalapozza, hogy az olvasónak is felejthetetlen élményt nyújtson a könyv. Mindezt még fokozza a szívmelengető barátságok ereje és apró, de annál jelentőségteljesebb poénok. Ha már fiatal felnőtteknek szóló könyvsorozatról van szó, ki ne szeretné a vérfarkasok adta izgalmakat és a boszorkányság mágikus rendszerének bemutatását? Ha egy újabb gyönyörű könyvtárgyat keresel, amely könyvespolcod éke lehet, ezzel a könyvsorozattal hármat is bezsebelhetsz egyszerre!

„Amikor azt hittem, a dolgok már lenyugodnak egy kicsit, BAMM! Újabb szívroham ért. Olyan érzés volt, mintha a saját életemet féltettem volna, mintha én lennék az, aki szökésben van, akit állandóan levadásznak, és mintha a jutalom az én fejemre lett volna kitűzve.”