Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. szeptember 14.
Ady Endre könyvbemutató a Pinceszínházban

Ady Endre könyvbemutató a Pinceszínházban

Kultúra és életmód

„A halála óta eltelt évszázadban mindaz, amit olyan éles szemmel bírált, eleven probléma maradt, Ady költészete semmit sem veszített frissességéből. Ehhez persze tisztánlátása mellett az a kivételes nyelvi erő, képzeletének az a szabadsága is kellett, amellyel a magyar ugar, a Hortobágy poétája, az eltévedt lovas és a többi metaforáját megalkotta. Megvesztegethetetlen kritikai magatartásában, kíméletlen ítéletében van valami reménykeltő: ha nem bízott volna a változásban, aligha vesztegeti rá az idejét, hogy nyugtalanító vízióvá formálja a hazai lápvilág valóságát” – írja Ferencz Győző szerkesztő az Európa Könyvkiadó legújabb Ady Endre-kötete, a Vízió a lápon ismertetőjében.

És milyen igaz! Ady Endre írásai ma is érvényesek. Olyannyira, hogy költészete újabb és újabb olvasókat tesz rajongójává a halála óta eltelt több mint 100 évben. Amit publikációiban megfogalmazott, az kortalan, ma is érvényes. Mindez egyórás előadásban elevenedik meg szeptember 19-én, vasárnap 19 órakor a budapesti Pinceszínházban Jordán Tamás önálló Ady-estjének ősbemutatóján. Az előadás során felelevenednek Ady korának kérdései, problémái, és a néző döbbenten konstatálja, hogy ez ugyanúgy aktuális ma is! Természetesen az esten helyet kapnak versek, és humorból sem lesz hiány! Különös izgalmat ad az a dramaturgiai fogás, hogy Jordán Tamás levelezni mer Ady Endrével, és így bontakozik ki kettejük korlátokat nem ismerő, sajátos kapcsolata.

Az előadói est után Ferencz Győző és Jordán Tamás bemutatják a Vízió a lápon című kötetet, amely megvásárolható lesz a helyszínen vagy előzetesen, a kiadócsoport felületein.

Vízió a lápon
Akciós termékek

Vízió a lápon

Ady Endre, Ferencz Győző
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
Kultúrországban az emberek nem énekelnek folyton a hazáról, s a haza igen boldog”, írta Ady Endre egyik újságcikkében. Versei azonban szinte másról sem szólnak, mint arról, hogy milyen állapotok uralkodnak az országban.

A szeptember 19-ei előadás telt házas, azonban további időpontokban lehetséges a jegyfoglalás a Pinceszínház oldalán. A részletekért, időpontokért kattints a linkre!