Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. június 5.
Arnold Schwarzenegger és A kislány, aki képtelen gyűlölni szerzője közösen üzennek a gyűlölet ellen

Arnold Schwarzenegger és A kislány, aki képtelen gyűlölni szerzője közösen üzennek a gyűlölet ellen

A könyves világ hírei

Tavaly szeptemberben tett látogatást Arnold Schwarzenegger az auschwitzi haláltáborban, ahol találkozott A kislány, aki képtelen gyűlölni szerzőjével és Simon Bergsonnal, aki auschwitzi túlélők gyermekeként született. A színész maga is érintett, ugyanis édesapja, Gustav náci katona volt. Schwarzenegger elkötelezte magát a gyűlölet felszámolása mellett, és úgy hiszi, összefogással létrehozhatunk egy szebb jövőt.

„Ez egy olyan történet, amit muszáj életben tartani, egy olyan történet, amit muszáj újra és újra elmesélnünk” – nyilatkozta a sztár. Bergson jelenleg a Jewish Center Foundation elnöke, örömmel fogadta a színészt, akivel közösen dolgoztak.
„Arnold és én vagyunk az élő példája annak, hogy csupán egy generáció is elég ahhoz, hogy a gyűlöletet felszámolja. Kormányzó, köszönjük, hogy csatlakozott hozzánk ma” – mondta Bergson.

Az alapítvány célja, hogy edukációval és ismeretterjesztéssel eltörölje a gyűlöletet, és megakadályozza, hogy hasonló katasztrófa előforduljon. Schwarzeneggert egy díjjal is kitüntették a közösségi médiában folytatott gyűlöletellenes tevékenységéért.

„Harcoljunk együtt az előítéletek ellen, és zárjuk le őket mindörökre.”

A színész megígérte, hogy nem ez volt az utolsó látogatása, és a Terminátor filmben elhangzott ikonikus mondatával búcsúzott: „I’ll be back.”

A kislány, aki képtelen gyűlölni
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia Maksymowicz
Alexandra Kiadó (A)
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak. Hithű katolikus édesanyja a német invázió legelső napjaiban csatlakozott a fehérorosz ellenállókhoz, és az erdőkben rejtőzött el lányával.

Lidia Maksymowicz háromévesen került a táborba, ahol a rettegett orvos, Mengele egyik célpontja és kísérleti alanya lett. A kislány, aki képtelen gyűlölni című könyve egyfajta tanúvallomás, amelyben elmeséli a táborban töltött 13 hónap emlékeit. Mesél a szörnyűségekről, a szabadulásról, az édesanyjával való újratalálkozásról és arról, milyen nehéz volt neki újra a „normális” életbe visszarázódni.