Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. november 12.
Beszélgetés Ernest Hemingwayről

Beszélgetés Ernest Hemingwayről

Az Ectopolis.hu szerkesztősége és az Európa Könyvkiadó Ernest Hemingway – Egy Nobel-díjas író lélektana címmel szervez beszélgetést november 28-án Budapesten, ahol először mutatkozik be Michael Katakisnak a kultikus íróról szóló különleges életrajzi kötete is.

Ernest Hemingway irodalmi Nobel- és Pulitzer-díjas író, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legrejtélyesebb alakja. Az ünnepelt író, aki hazáját hátrahagyva a látszólag ellenséges Kubába költözött, a háborús hős, aki csapatával elsőként vonult be a felszabadított Párizsba, a kalandor, aki afrikai szafarikon nagyvadakra vadászott, a híresség, aki Spanyolországban bikaviadalokra járt. És emellett az ember, aki ugyanúgy nem vetette meg a nőket vagy az alkoholt, és aki akár az öklével is megvédte saját igazát. A szerző, aki az ember legyőzhetetlenségét hirdette, és aki végül önkezével vetett véget az életének.

Vajon mi hozta létre Hemingway végtelenül összetett és olykor ellentmondásos személyiségét? Függőségei, hedonista életmódja mennyiben segítette művészete fejlődését? Milyen lélektani vonatkozásokra vezethető vissza népszerű tézise, miszerint az embert nem lehet legyőzni? Milyen lelki okok vitték rá a világ akkori leghíresebb íróját az öngyilkosságra, és vajon milyen szerepet töltöttek be Hemingway életében a nők, a háború vagy épp saját gyermekkora és családi öröksége?

Szabados Ágnest legtöbben talán az RTL Klub híradójából ismerhetik, ugyanakkor ő a hazai irodalom népszerűsítésének egyik élharcosa: Lapozz a 99-re című podcastje izgalmas és informatív interjúival, vagy olvasásra buzdító internetes kihívásai hiánypótló jelenségek a magyar irodalomszerető közönség körében. Lázár Gergely az a szakember, aki szentül hiszi, hogy a pszichológia tanai és megoldásai sokkal olajozottabban juttathatók el az átlagemberhez, ha zenei, filmművészeti vagy irodalmi elemzések köntösébe csomagoljuk. Ahogy tette azt korábban is a Star Wars-univerzum pszichológiája és a Stephen King és a horror lélektana című előadásokon, Gergely ezúttal is a lélektan oldaláról közelíti majd meg Hemingway életének kérdéseit. A beszélgetés moderátora Kovács Krisztián, az ectopolis.hu magazin főszerkesztője lesz, aki gyermekkora óta Ernest Hemingway művészetének rajongója.

Az Európa Könyvkiadó jóvoltából a beszélgetésen mutatkozik be először magyarul Michael Katakis Ernest Hemingwayről írt hiánypótló és kivételes életrajza, benne az író legszemélyesebb levelezéseivel, valamint számtalan, korábban nem látott fotóval. A könyvet, melyből a kultikus író mindeddig ismeretlen arcát is megismerhetjük, a helyszínen kedvezményesen vásárolhatják meg a résztvevők.

Jegyek itt: https://www.ticketportal.hu/event/Ernest-Hemingway-Egy-Nobel-dijas-iro-lelektana

Ernest Hemingway
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Ernest Hemingway

Egy élet emlékei

Michael Katakis
Európa Könyvkiadó, 2019.10.30.
KULTURÁLIS IKON, vakmerő katona, remek sportoló, szenvedélyes szerető, stílust és irányzatot teremtő remekíró. Hemingway mítosza, melyet részben saját maga teremtett, túlságosan leegyszerűsíti a róla alkotott képet.