Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. január 18.
Hemingway útja – beszélgetés és felolvasószínház

Hemingway útja – beszélgetés és felolvasószínház

A könyves világ hírei

A New York Művész Páholy februárban a kultikus Nobel-díjas író, Ernest Hemingway életének és életművének szentel egy beszélgetéssel és felolvasószínházzal egybekötött estét.

Hogyan élte át a háborút, és kik voltak az elveszett nemzedék tagjai? Kit szeretett és ki volt a legközelebbi barátja Hemingwaynek? Milyen kapcsolata volt Robert Capával és F. Scott Fitzgeralddal?

Az Akiért a harang szól és Az öreg halász és a tenger amerikai szerzőjének, az „elveszett nemzedék” jeles tagjának nem szabályos életútja volt – 55 évesen kapta meg az irodalmi Nobel-díjat, legalább hat országban élt, volt haditudósító, amatőr ökölvívó, halászott, több háborúban részt vett, és nem vetette meg az alkoholt sem. Életének saját kezével vetett véget.

„Dehát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani,de nem lehet legyőzni.” (Ernest Hemingway)

A február 17-ei est háziasszonya Juhász Anna irodalmár, a vendégek Csepelyi Adrienn író, újságíró, Nagy Ervin színművész, valamint a kötet szerkesztője, Wertheimer Gábor főiskolai docens. Az eseményen bemutatkozik az Ernest Hemingway – Egy élet emlékei című kötet is, mely a kultikus író kulisszák mögé rejtett életébe enged betekintést.

Belépő: 1800 Ft
Regisztráció: [email protected]

A New York Kávéház havonta jelentkező művészeti estjei hangsúlyosan a magyar irodalom műveit és alkotóit helyezik fókuszba, de minden szezonban beszélgetnek egy-egy világirodalmi szerzőről is.

Ernest Hemingway
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Ernest Hemingway

Egy élet emlékei

Michael Katakis
Európa Könyvkiadó, 2019.10.30.
KULTURÁLIS IKON, vakmerő katona, remek sportoló, szenvedélyes szerető, stílust és irányzatot teremtő remekíró. Hemingway mítosza, melyet részben saját maga teremtett, túlságosan leegyszerűsíti a róla alkotott képet.