Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2019. november 7.
Boldog Stranger Things-napot!

Boldog Stranger Things-napot!

A Stranger Things vitathatatlanul a Netflix egyik legsikeresebb saját gyártású sorozata, ami harmadik évadával nézettségi rekordot is döntött a szolgáltatónál. A sorozat egy gyerekcsapat történetét mutatja be a ’80-as években, egy kitalált Indiana állambeli kisvárosban, akiknek természetfeletti erőkkel és alternatív dimenziókból érkező szörnyekkel kell felvenniük a harcot. Az izgalmas történetvezetés és a nagyszerű színészi játék milliókat tett a sorozat rajongójává.

A Stranger Things olyan népszerűségnek örvend mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében, hogy a Netflix 2018-ban külön napot is dedikált neki: november 6-át! Idén különleges tartalmakkal szórakoztatták a rajongókat ezen a kiemelt napon. Megjelent például a harmadik évad bakijaiból összeállított Bloopers videó, és interaktív beszélgetést is kezdeményeztek a sorozat hivatalos Instagram-oldalán a Mr. Clarke-ot alakító Randy Havensszel.

A hab a tortán pedig, hogy Facebookon megosztották a 4. évad első részének forgatókönyvborítóját, amelyből kiderült az első epizód címe is, Chapter One: The Hellfire Club. Leírásnak csak annyit tettek:

„Indítunk egy klubot. Csatlakoztok?” #StrangerThings4 #StrangerThingsDay

Ha a negyedik évad premierjéig sem szeretnél Stranger Things-életérzés nélkül maradni, ajánljuk neked a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent Gyanakvó elméket, az első hivatalos Stranger Things könyvet. A Gyanakvó elmék a sorozat mitológiai alapjaihoz viszi el az olvasót, és megmutatja, milyen borzalmak fenyegették a nyugodt kisvárost a demogorgon előtt. Megismerhetjük továbbá a sorozatbeli Eleven édesanyját, Terry Ivest is, aki megunva a szürke hétköznapokat, önkéntesnek jelentkezik egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz. A labor azonban bizarr kísérleteknek és egy természetfeletti erőkkel rendelkező alanynak ad otthont…

Gyanakvó elmék

Gyanakvó elmék

Stranger Things

Gwenda Bond
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. T