Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2022. július 7.
Felrobbant a Netflix: kijött a Stranger Things negyedik évadának utolsó két része

Felrobbant a Netflix: kijött a Stranger Things negyedik évadának utolsó két része

Megfilmesítés

A világon százmilliók, Magyarországon pedig százezrek várták tűkön ülve a Stranger Things utolsó két epizódját, amelyek a beharangozók alapján óriási fordulatokat ígértek a rajongóknak. A 2016-ban indult izgalmas sorozat – amelynek forgatása így is megcsúszott a járványhelyzet miatt – már a harmadik évad premierjekor is nézettségi rekordot döntött, most azonban még ennél is elsöprőbb a siker.

A várva várt napon, 2022. július 1-én felkerült két rész szó szerint felrobbantotta a Netflixet. A felhasználói panaszok monitorozása alapján, amint keleti parti idő szerint hajnali háromkor elérhetővé váltak az új epizódok, rengetegen jelentették, hogy nem működik az oldal. Ebben a rövid időszakban több mint 15 ezer panasz érkezett, ám fél óra után végül helyreállt a szolgáltatás.

Ugyan várható volt a megrendítően kiugró érdeklődés, a jelek szerint erre még a streamingplatformnál sem voltak felkészülve. A Stranger Things negyedik évada már így is a Netflix legnézettebb angol nyelvű sorozata, az órákban számolt össznézettség tekintetében pedig maga mögé utasította a Bridgerton második évadát is.

A hír, hogy hamarosan véget ér a sorozat, meglehetősen vegyes érzéseket váltott ki a rajongókból, azért az abszolút finálénak ígérkező ötödik évad mindenképpen nyújt valamiféle reményt és vigaszt a történet szerelmeseinek.

Akinek pedig még ez sem elég – és egy igazi rajongónak ne is legyen elég –, ott vannak a még több részlettel, még több háttértörténettel kecsegtető könyvek, melyek könnyen meg tudják hosszabbítani a Stranger Things különleges világa nyújtotta élményt. Az első kísérletek a hawkinsi laborban és Tizi születése; Hopper első találkozása a gonosszal; Max zűrös beilleszkedése; Robin lázadása Hawkins begyepesedett világa ellen. Nem kell tehát tétlen, óriási hiányérzettel várni a befejező évadot, hisz nyugodtan elmerülhetünk a hivatalos Stranger Things-könyvek kínálta izgalmas sorok között!

Gyanakvó elmék

Gyanakvó elmék

Stranger Things

Gwenda Bond
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. T
A sötétség fejedelme
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A sötétség fejedelme

Stranger Things

Adam Christopher
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
1984. december, Hawkins. Jim Hopper rendőrfőnök egyetlen vágya egy csendes karácsonyeste eltöltése Tizivel, de örökbe fogadott lánya keresztülhúzza számítását. A lány egy New York feliratú kartondobozt húz elő a pincéből, és záporozni kezdenek az igazán fogós kérdések.
Robin a világ ellen

Robin a világ ellen

Stranger Things

A. R. Capetta
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.11.05.
A középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendő főiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon.
Mad Max Hawkinsban

Mad Max Hawkinsban

Stranger Things

Brenna Yovanoff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.06.23.
Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Az 1984 őszének rémisztő eseményeit új szemszögből megmutató Mad Max Hawkinsban az egyik legkedveltebb Stranger Things karakter lenyűgöző eredettörténete.