Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2022. június 16.
Elképesztő sikerrel debütált a Stranger Things negyedik évada, és közben érkezik a következő hivatalos regény is!

Elképesztő sikerrel debütált a Stranger Things negyedik évada, és közben érkezik a következő hivatalos regény is!

Megfilmesítés

Hosszas várakozás után május 27-én végre megérkezett a Duffer testvérek népszerű Netflix-sorozata, a Stranger Things negyedik évada, amelynek forgatása a koronavírus-járvány miatt éveket csúszott. Úgy tűnik azonban, megérte ennyit várni, hiszen az új évad – amely a megszokottnál hosszabb és talán még izgalmasabb – elképesztő sikerrel debütált a streamingszolgáltató oldalán. A Stranger Things 4. mindössze két nap alatt a Netflix eddigi legsikeresebb angol nyelvű sorozata, pontosabban sorozat- vagy évadpremierje lett: a rajongók összesen 287 millió órát töltöttek a képernyő előtt a nyitó hétvégén, így hatalmas előnnyel utasította maga mögé az eddigi címbirtokost, a Bridgerton második évadát. (Utóbbi „csak” 193 millió órával debütált.) Ez azonban nem minden! Mostanra ugyanis több mint 781 millió órányi megtekintéssel ez lett a Netflix valaha volt legnézettebb angol nyelvű tévésorozata, illetve sorozatévada.

A jól ismert és imádott „régi arcok” mellett számos új karakter is feltűnik a negyedik évadban, akiket olyan színészek alakítanak, mint a Teen Wolfból ismert Mason Dye, vagy a Trónok harcában is feltűnő, Jaqen H’ghar karakterét alakító Tom Wlaschiha vagy az angyalarcú Grace Van Dien. Spoilerezni nem szeretnénk, de annyit elárulhatunk, hogy a történet most először elhagyja a képzeletbeli kisváros, Hawkins és a Tótágas kettősét, hiszen az előkészületek során többek között Új-Mexikóban és olyan kelet-európai országokban is forgattak, mint Litvánia.

stranger_things_hotties_staffel_4.jpg
Mason Dye, Grace Van Dien ésTom Wlaschiha
Forrás: Selfies.com

A tévésorozat új évadának megjelenésével egy időben a Cartaphilus Könyvkiadó jóvoltából hamarosan magyarul is megjelenik a hivatalos Stranger Things-könyvsorozat legújabb része, a Mad Max Hawkinsban is.

A különböző írók kezei alatt futó sorozat új kötetének szerzője a young adult regényeiről ismert Brenna Yovanoff; a tévésorozat egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő karakterének, Maxnek az eredettörténetét vetette papírra, aki a második évadban csatlakozott Mike, Will, Lucas, Dustin és Tizenegy társaságához. Max Mayfield mindig kilógott a többiek közül. Kaliforniában legalább közel voltak hozzá a barátai, ám Hawkinsban, a semmi közepén nincs más, csak zsarnokoskodó mostohabátyja, rideg mostohaapja és tehetetlen anyja. Még szerencse, hogy ebben a porfészekben is akad játékterem… És valami más is.

Mad Max Hawkinsban

Mad Max Hawkinsban

Stranger Things

Brenna Yovanoff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.06.23.
Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Az 1984 őszének rémisztő eseményeit új szemszögből megmutató Mad Max Hawkinsban az egyik legkedveltebb Stranger Things karakter lenyűgöző eredettörténete.

A hivatalos könyvsorozat korábbi részeit, a bizarr kísérleteket folytató dr. Martin Brenner történetét körbejáró Gyanakvó elméket a The New York Times-bestsellerszerző, Gwenda Bond; a negyedik évadhoz szorosan kapcsolódó, Jim Hopper rendőrfőkapitány múltjában tapogatózó A sötétség fejedelmét Adam Christopher; a harmadik évad sztárjának számító Robin eredettörténét elmesélő, Robin a világ ellen című kötetet pedig A. R. Capetta jegyzi.

Gyanakvó elmék

Gyanakvó elmék

Stranger Things

Gwenda Bond
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. T
A sötétség fejedelme
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A sötétség fejedelme

Stranger Things

Adam Christopher
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
1984. december, Hawkins. Jim Hopper rendőrfőnök egyetlen vágya egy csendes karácsonyeste eltöltése Tizivel, de örökbe fogadott lánya keresztülhúzza számítását. A lány egy New York feliratú kartondobozt húz elő a pincéből, és záporozni kezdenek az igazán fogós kérdések.
Robin a világ ellen

Robin a világ ellen

Stranger Things

A. R. Capetta
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.11.05.
A középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendő főiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon.

Bár a könyvek részben lefedik a tévésorozat történéseit, számos új információval és bizonyos karakterek részletesebb háttértörténetével is szolgálnak, így tehát igazi csemegék lehetnek a legnagyobb Stranger Things-rajongók számára is!

A sorozat negyedik évadának folytatása pedig – két zárórésszel – 2022. július 1-től lesz elérhető a Netflixen.