Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2022. március 2.
Május 27-én érkezik a Stranger Things negyedik évadja a Netflixre

Május 27-én érkezik a Stranger Things negyedik évadja a Netflixre

Megfilmesítés

A népszerű Netflix-sorozat, a Stranger Things harmadik évadja nézettségi rekordokat döntött, a lelkes rajongók pedig már alig várják a negyedik évad érkezését, ami eredetileg 2021-ben lett volna esedékes, ám sajnos – mint oly sok filmforgatás esetén – a világjárvány közbeszólt, és el kellett halasztani a premiert. A sorozatot készítő Duffer fivérek legfrissebb nyilatkozatának hála, most már tudunk pontos dátumokat is!

Az új évad két részben fog megjelenni: az első fele 2022. május 27-től, a második pedig 2022. július 1-től lesz elérhető a Netflixen. Az első epizód a The Hellfire Club címet kapta.

„Kilenc forgatókönyvvel, több mint 800 oldallal, majdnem két év forgatással, több ezer vizuális effektes felvétellel és majdnem kétszer olyan hosszúságú futási idővel, mint bármelyik korábbi évad, a Stranger Things 4. jelentette eddig a legnagyobb kihívást, de egyben ez volt a legkifizetődőbb is. Minden résztvevő hihetetlenül büszke az eredményre, és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek” – olvasható a sorozat hivatalos közösségimédia-oldalain közzétett levélben.

A rajongók legnagyobb örömére korábban kaptunk is pár rövidebb-hosszabb előzetest, amelyek sok mindent elárulnak a sorozat folytatásáról. A bejelentő trailer végén ez a mondat szerepel: „Többé már nem Hawkinsban vagyunk”, tehát a megszokott kisváros helyett egy új helyszínen követhetjük majd végig a kedvenc csapatunk által megélt, feszültséget keltő, izgalmas, természetfeletti eseményeket. De az egyik előzetesből az is kiderült, hogy Hopper seriff, akiről azt hittük, hogy a harmadik évad végén meghal, mégis életben van!

David Harbour, aki a seriffet játssza, azt nyilatkozta, a karakterének „meg kellett változnia”, tehát egy teljesen új oldalát ismerhetjük majd meg az új epizódokban. Emellett Harbour azt is elárulta, hogy „A negyedik évadban egy hatalmas nagy leleplezés érkezik Hopper háttértörténetéről, amiről nem igazán meséltünk nektek eddig...”

Viszont nem csak a megszokott szereplőkkel találkozhatunk majd az új részekben. A Stranger Things Twitteren bejelentette, hogy eddig ismeretlen karakterek érkeznek, sőt egy listát is kaptunk rólunk. A negyedik évadban többek között megismerhetjük a Myles Truitt által alakított Patricket, aki hawkinsi kosárlabdajátékos; Ms. Kellyt, az iskolai tanácsadót, akit Regina Ting Chen játszik; vagy Chrissyt, Hawkins vezető pomponlányát, akinek szerepében Grace Van Dient láthatjuk majd. Az új karakterek között ott lesz még az Amybeth McNulty által alakított Vickie is, aki, a készítők szavaival élve, egy „menő, gyorsbeszédű, sulizenekari kocka, aki felkelti az egyik szeretett hősünk érdeklődését”, valamint a Mason Dye által játszott Jason Carver, egy „jóképű, gazdag atléta, aki a suli legmenőbb lányával jár”.

A készítők, Matt és Ross Duffer még valamit megosztottak velünk: a sorozatnak lesz ötödik évadja, de sajnos az lesz az utolsó.

„Ez [a negyedik évad] a vég kezdete. Hét évvel ezelőtt megterveztük a Stranger Things teljes történetét, és ekkor azt gondoltuk, mindez négy vagy öt évadot vesz majd igénybe. Mostanra kiderült, túl nagy falat a négyhez, de – ahogyan azt hamarosan ti is láthatjátok – közeledünk a fináléhoz. A negyedik lesz az utolsó előtti évad, az ötödik pedig az utolsó.”

Azonban bár már régóta tudják, miként fog a Stranger Things véget érni; a Duffer fivérek azt is megemlítették, hogy ez a befejezés „ennek a történetnek” a végét jelenti. Ebből arra következtethetünk, hogy talán a franchise az ötödik évad után sem zárul le, és reményeink szerint a készítők megajándékoznak majd minket egy (vagy több) spin-offal is. Hiszen rengeteg izgalmas történet rejtőzik még a Stranger Things világában: számos új rejtély, kaland és váratlan hős. Biztatóan hangzik, ugye?

Ha a május 27-i premierig sem szeretnénk a Tótágas nélkül maradni, addig is kézbe vehetjük a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent Stranger Things-regényeket! A három eddig megjelent kötetből izgalmas részleteket tudhatunk meg Eleven édesanyjának történetéről, megismerhetjük Hopper múltjának egy darabkáját, és a legújabb megjelenésnek köszönhetően a harmadik évad közösségkedvencéről, Robinról is olvashatunk! Keresd a könyveket a Moobius kínálatában!

Gyanakvó elmék
Limitált darabszámban elérhető, akciós könyveink

Gyanakvó elmék

Stranger Things

Gwenda Bond
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. T
A sötétség fejedelme
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A sötétség fejedelme

Stranger Things

Adam Christopher
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
1984. december, Hawkins. Jim Hopper rendőrfőnök egyetlen vágya egy csendes karácsonyeste eltöltése Tizivel, de örökbe fogadott lánya keresztülhúzza számítását. A lány egy New York feliratú kartondobozt húz elő a pincéből, és záporozni kezdenek az igazán fogós kérdések.
Robin a világ ellen

Robin a világ ellen

Stranger Things

A. R. Capetta
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.11.05.
A középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendő főiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon.