Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
január 8.
Britney Spears memoárja 2023 legnépszerűbb könyvei között az Apple éves listáján

Britney Spears memoárja 2023 legnépszerűbb könyvei között az Apple éves listáján

A könyves világ hírei

Az amerikai származású énekesnő, Britney Spears neve és alakja már több mint két évtizede él élénken a köztudatban. Ám a róla alkotott kép legalább annyira változatos és ellentmondásos, mint amennyire népszerű. Az elsők között kiadásra került Hit me baby one more time című dala már 1998-ban hatalmas sikert aratott, és még ma, 2023-ban is sokak lejátszási listáján szerepel, ahogy a legtöbb zenéje is. Britney 15 éves korától kezdve alkot, tehetségével pedig számos díjat és elismerést nyert el, miközben többször szerepelt a zenei toplisták élén. Legújabb alkotása egy életrajzi mű, amely A bennem lévő nő címmel jelent meg idén októberben.

Annak ellenére, hogy Britney Spearst rengeteg negatív kritika érte, hatalmas rajongótábora és támogatói bázisa van, így nem csoda, hogy A bennem lévő nő című memoárját több millió példányban adták el, illetve hamar a sikerlistás könyvek közé került. A gyors népszerűségnek örvendő biográfia másodikként tűnt fel az Apple Books 2023-as éves listáján, ugyanitt pedig első helyen a hangoskönyv formátumok között. A The New York Times 2023-as bestsellerlistáján szintén első helyre tornázta fel magát Britney Spears könyve.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Memoárjában végre hallhatjuk Britney hangját, gondolatait és érzéseit, ugyanis élete során számos rosszakaró keresztezte útját, akik valamilyen formában mindig megpróbálták őt befolyásuk alá vonni, munkásságában akadályozni, elhallgattatni. Ez sokszor ellehetetlenítette őt abban, hogy kiálljon magáért, az igazságáért és az általa képviselt értékekért. Tisztán és őszintén leginkább zenéin keresztül tudta átadni valódi önmagát, ez jelentette számára a menedéket gondokkal teli életében. „Mást sem akartam, csak kiszakadni a hétköznapi életből, és eljutni oda, ahol gondolkodás nélkül, bátran önmagam lehetek. Amikor egyedül maradtam a gondolataimmal, szorongások és félelmek törtek rám. A zene kioltotta ezt a háttérzajt, magabiztossá tett, és elrepített egy makulátlanul tiszta helyre, ahol kifejezhettem önmagam, hogy meglássanak és meghalljanak. Az éneklés révén eljutottam az isteni szférákba. Míg énekeltem, kívül kerültem ezen a világon” – fogalmazza meg az énekesnő önéletrajza elején, hogy mi mindent jelent számára az éneklés.

Könyvében mesél az életét beárnyékoló tragédiák sorozatáról, a családjában generációkon átívelő romlottságról, és a belső küzdelmeiről, melyet mindennap egy békésebb élet reményében vívott és vív a mai napig. Beszél továbbá zenei pályájáról, szerelmi életéről, a családjáról és az anyaságról. Történetét egészen kicsi korától kezdve tárja elénk, a kísérletező fázistól egészen a popkultúra sikeres és meghatározó alakjaként betöltött szerepéig.