Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. október 26.
Döbbenetes esemény – az írófejedelem végső tragédiája – rázta meg a világsajtót 111 évvel ezelőtt

Döbbenetes esemény – az írófejedelem végső tragédiája – rázta meg a világsajtót 111 évvel ezelőtt

Könyvajánló

​Baszinszkij dokumentumregénye Lev Tolsztoj híres-hírhedt távozásáról szól, az otthonából, a családjától való szökésről, illetve sokak szerint menekülésről.

Miért hagyta el az övéit? Milyen körülmények között indult útnak? Ezt és még sok egyéb érdekességet meséli el a szerző, például hogy el akart-e látogatni Tolsztoj a híres búcsújáró helyre, Optyina-remeteségbe, illetve hogy odaért-e végül, akart-e eszmét cserélni az ottani sztareccel – és ki akadályozta meg végül a két nagy öreg találkozását.

Ez a könyv a nagy író és filozófus végső világnézeti tragédiájának rangos és értő elemzése. Baszinszkijnél a kívánatos tárgyilagosság a nagy írói életmű iránti mély és őszinte érdeklődéssel, illetve szeretettel párosul – mindez igazi intellektuális irodalmi csemegévé teszi a könyvet, nem csak az irodalmárok és a Tolsztoj-rajongók, hanem minden olvasó és gondolkodó ember számára.

A neves író és újságíró, Pavel Baszinszkij szigorúan dokumentumokra, köztük archív anyagokra alapozva írta meg könyvét, melyben nem az események általa elképzelt változatát, hanem azok eleven rekonstrukcióját tárja az olvasó elé. Izgalmas elbeszélésben, lépésről lépésre követhetjük Lev Tolsztoj életének és utolsó utazásának valamennyi jelentős mozzanatát, megismerhetjük egy fokozatosan kibontakozó, mély családi dráma okait és egy nevezetes írói végrendelet létrejöttének titkait.

2010-es megjelenésekor Baszinszkij műve elnyerte az egyik legjelentősebb orosz irodalmi elismerést, a Nagy Könyv Díjat.

Szökés a paradicsomból
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szökés a paradicsomból

Lev Tolsztoj élete és futása

Pavel Baszinszkij
Európa Könyvkiadó, 2021.10.21.
A neves író és újságíró, Pavel Baszinszkij szigorúan dokumentumokra, köztük archív anyagokra alapozva írta meg könyvét, melyben nem az események általa elképzelt változatát, hanem azok eleven rekonstrukcióját tárja az olvasó elé.