Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 10.
E-könyvben is megjelenhet végre a Rozsban a fogó

E-könyvben is megjelenhet végre a Rozsban a fogó

Salinger egész életében ellenezte regényei e-könyv formában való megjelenését, de mivel egyre többen használnak kizárólag e-könyv-olvasót, és sok olyan fogyatékkal élő ember is van, aki csak ilyen formában tud olvasni, az író fia, Matt Salinger bejelentette, hogy idéntől engedélyezik a digitális kiadást.

Döntésére nagy hatással volt egy levél, melyben egy fogyatékkal élő nő kérte, hogy adják ki e-könyv formában a könyveket, mert ő nem képes máshogy elolvasni őket.

„Kevés dolog volt, amit az apám jobban szeretett, mint a nyomtatott könyv olvasásának tapintható élvezete, de az olvasóit talán mégis jobban szerette, és nem csak az »ideális olvasókat«, akikről egyszer írt, hanem minden olvasóját” – indokolta a kiadást Matt Salinger.

A Salinger-életműből a Rozsban a fogó mellett a Kilenc történet, a Franny és Zooey, valamint a Magasabbra a tetőt, ácsok! – Seymour: Bemutatás kerülhet e-könyvként a boltokba.

Az író elzárkózott attól is, hogy az írásai más formátumban elérhetőek legyenek, mások adják elő, tolmácsolják azokat, ezért hivatalosan hangoskönyvként továbbra sem jelenhetnek meg a művei.

Franny és Zooey

Franny és Zooey

Jerome David Salinger
Európa Könyvkiadó, 2014.
A Franny és Zooey két hosszabb történet egy testvérpárról. Franny, a végzős kollégista egy hétvégén barátjával találkozik, és az összeomlás határára kerül, annyira elégedetlen a fiúval, önmagával és általában az élettel. Bátyja, Zooey, a tévében szereplő színész ez után a katasztrofális hétvége után a maga érzékeny módján megpróbálja megvigasztalni.
Kilenc történet

Kilenc történet

Jerome David Salinger
Európa Könyvkiadó, 2014.
Salinger Kilenc történet-e kilenc novellát tartalmaz, közülük az első, az Ilyenkor harap a banánhal, Seymour Glass öngyilkosságát beszéli el.
Magasabbra a tetőt, ácsok / Seymour: Bemutatás
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Magasabbra a tetőt, ácsok / Seymour: Bemutatás

Jerome David Salinger
Európa Könyvkiadó, 2016.
A korán elhallgató, titokzatos Salinger csekély terjedelmű, de nagy hatású életműve ma is eleven: ezt bizonyítják az új kiadások is, melyek sorában közvetlen előzménye, a Franny és Zooey után most az utolsó két nagy elbeszélés, a Magasabbra a tetőt, ácsok és a Seymour: Bemutatás jelenik meg.