Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 10.
E-könyvben is megjelenhet végre a Rozsban a fogó

E-könyvben is megjelenhet végre a Rozsban a fogó

Salinger egész életében ellenezte regényei e-könyv formában való megjelenését, de mivel egyre többen használnak kizárólag e-könyv-olvasót, és sok olyan fogyatékkal élő ember is van, aki csak ilyen formában tud olvasni, az író fia, Matt Salinger bejelentette, hogy idéntől engedélyezik a digitális kiadást.

Döntésére nagy hatással volt egy levél, melyben egy fogyatékkal élő nő kérte, hogy adják ki e-könyv formában a könyveket, mert ő nem képes máshogy elolvasni őket.

„Kevés dolog volt, amit az apám jobban szeretett, mint a nyomtatott könyv olvasásának tapintható élvezete, de az olvasóit talán mégis jobban szerette, és nem csak az »ideális olvasókat«, akikről egyszer írt, hanem minden olvasóját” – indokolta a kiadást Matt Salinger.

A Salinger-életműből a Rozsban a fogó mellett a Kilenc történet, a Franny és Zooey, valamint a Magasabbra a tetőt, ácsok! – Seymour: Bemutatás kerülhet e-könyvként a boltokba.

Az író elzárkózott attól is, hogy az írásai más formátumban elérhetőek legyenek, mások adják elő, tolmácsolják azokat, ezért hivatalosan hangoskönyvként továbbra sem jelenhetnek meg a művei.

Európa Könyvkiadó
Európa Könyvkiadó
Magasabbra a tetőt, ácsok / Seymour: Bemutatás

Magasabbra a tetőt, ácsok / Seymour: Bemutatás

Jerome David Salinger
Európa Könyvkiadó, 2016.
A korán elhallgató, titokzatos Salinger csekély terjedelmű, de nagy hatású életműve ma is eleven: ezt bizonyítják az új kiadások is, melyek sorában közvetlen előzménye, a Franny és Zooey után most az utolsó két nagy elbeszélés, a Magasabbra a tetőt, ácsok és a Seymour: Bemutatás jelenik meg.