Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. április 24.
Egy elvarázsolt könyvesbolt-tulajdonos. Egy igazi rosszfiú hírében álló színész. És a hely, ahol bármi megtörténhet…

Egy elvarázsolt könyvesbolt-tulajdonos. Egy igazi rosszfiú hírében álló színész. És a hely, ahol bármi megtörténhet…

Előrendelhető újdonság

„Ez a regény tele van érzelmekkel, szeretettel és erkölcsi értékekkel. Sosem csalódom az írónőben. Írásának gördülékenysége rögtön magával ragadott, papírra vetett sorai szó szerint belemerítenek a gyönyörű történetbe. Igazi kedvenc.” (Naima Z., fnac.com-felhasználó)

Emily Blaine francia írónő mer nagyot álmodni, és ábrándjainak az olvasók legnagyobb örömére Az álmok könyvesboltja című könyvében hangot is adott, ahogyan a kis falusi, megélhetéséért küzdő könyvkereskedő lány, Sarah és a nagyvilági, rosszfiúszerepeiről híres színész, Maxime útjait keresztezte. Vajon hová vezethet, ha két, jellemében teljesen különböző karakter sorsa találkozik?

Sarah pénzügyei igencsak aggasztóak, nagyanyjától megörökölt kis üzletének falai omladoznak, nem is beszélve a vízvezetékek tarthatatlan állapotáról. A családi könyvesboltot egyetlen hajszál választja el a teljes csődtől, már az eladás fájdalmas gondolata is felmerült. A lány szenvedélyes könyvrajongó, így az anyagi nehézségek ellenére sem bír ellenállni a kísértésnek, hogy minden, az útjába kerülő használt könyvet megvásároljon.

Egy nap egyik barátja meglepően nyereségesnek tűnő megállapodási javaslattal áll elé, melyre Sarah – helyezéből adódóan – habozás nélkül bólint rá. Így történik tehát, hogy maga mellé kell fogadnia a népszerű színészt, Maxime Maréchalt, akinek nem csupán szerepei, hanem valós énje is balhés típus, ezúttal azonban nem menekülhetett el a törvény igazságszolgáltatása elől. A könyvesboltba közmunkát teljesíteni érkezik, melyet – a megállapodás értelmében – Sarah mindvégig teljes diszkrécióval kell, hogy kezeljen, s cserébe a fiú segít neki megmenteni szeretett vállalkozását.

A lány azt gondolja, ha Maxime képes túlélni a falusi száműzetést, neki sem jelenthet gondot befogadni őt a papír és tinta világába, főleg azzal a tudattal, hogy mindez az adósságból való kiutat jelentheti számára.

Sarah és Maxime látszólag eltérő célokért küzdenek az együtt töltött napok során, az idő múlásával viszont kiderül, hogy egyvalami mégiscsak közös a fiatalokban, ugyanis mindkettőjük szeme előtt álmaik beteljesülése lebeg. Elég lehet-e ez ahhoz, hogy egy közös jövő felé induljanak a könyvesboltból?

Emily Blaine bájos történetében betekintést nyerhetünk egy olyan világba, ahol minden lehetséges, s talán még az is kiderülhet, hogy az ellentétek valóban vonzzák egymást…

Az álmok könyvesboltja
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az álmok könyvesboltja

Emily Blaine
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.23.
A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll.