Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. április 23.
Egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története

Egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története

Friss megjelenés

Az 1580-as évek Angliájában, a fekete pestisjárvány idején egy fiatal latin tanár beleszeret egy rendkívüli, különc fiatal lányba, Agnesbe. A titokzatos nő kesztyűben sólyommal járja családja földjét, jobban érti a növényeket és a bájitalokat, mint az embereket, mégis rendszeresen fordulnak hozzá gyógyfüvei miatt. és híres gyógyítói szokatlan ajándékairól. Miután összeházasodnak, Agnes férjével a Stratford-upon-Avon-i Henley Streeten telepedik le, ahol a nő hevesen védelmező anyává és állhatatos, centrifugális erővé válik a londoni színpadon felfelé ívelő karriert befutó fiatal férfi életében. A fiatal párnak eközben három gyermeke születik: egy lány, Susanna, és az ikrek, Hamnet és Judith. Hamnet azonban 1596-ban tizenegy évesen váratlanul meghal a hirtelen láztól. Négy évvel később az apa megírja Hamlet című darabját.

A díjnyertes írónő, Maggie O'Farrell könyve egy házasság ragyogó portréja, egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története és egy fiú gyengéd, felejthetetlen megidézése, akinek az életét már elfeledték, a nevét mégis a világirodalom egyik legünnepeltebb darabjának adták.

„Maggie O’Farell regénye gyönyörűen, kiválóan megírva mutatja be, hogyan szakít szét a gyász egy családot. (…) Ha Shakespeare-rajongó vagy, szeretni fogod ezt a megható regényt arról, hogy a személyes élete hogyan befolyásolhatta az egyik legismertebb darabjának megírását.” (Bill Gates)

„Lélegzetállítóan megható, együttérző mű.” (Guardian)

Hamnet
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Hamnet

Maggie O'Farrell
Európa Könyvkiadó, 2022.04.21.
A díjnyertes írónő, Maggie O'Farrell könyve ennek a házasságnak a ragyogó portréja, egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története. Közben gyengéden megidéz egy fiút, akinek az életét mára ugyan elfeledték, de nevét a világirodalom egyik legünnepeltebb darabja őrzi.

Maggie O’Farell (1972) Észak-Írországban született, majd Walesben és Skóciában nevelkedett, végül a Cambridge-i Egyetemen folytatott irodalmi tanulmányokat. Jelenleg Edinburgh-ban él. A ma már igazi bestseller írónak számító O’Farellnek eddig kilenc kötete jelent meg és számos elismerésben részesült. Többek közt Miután elmentél című első regényért Betty Trask-díjat kapott, A ​köztünk lévő távolság című műve Somerset Maugham-díjat, míg A ​kéz, amely először fogta az enyémet című könyve Costa-díjat nyert el, a halálközeli élményeket és betegségeket feldolgozó Vagyok, vagyok, vagyok című memoárja pedig igazi közönségsiker lett. A Shakespeare leghíresebb darabja mögött meghúzódó rejtélyekre épülő, mindenütt a költői nyelvével és érzékenységével kiemelkedő Hamnet című regénye újabb mérföldkő lett az életműben. A könyv elnyerte a nőíróknak járó rangos Women Prize for Fiction elismerését, a New York Times az év legjobb tíz könyve közé választotta, és még Bill Gates is az öt legmeghatározóbb olvasmányai közé sorolta év végi gyűjtésében. Megjelenése óta már több mint 33 nyelvre lefordították a művet, és csak angol nyelven eddig 1,4 millió példányt adtak el belőle.