Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
március 13.
Elkezdődött A hazugság csapdájában 3. évadának forgatása!

Elkezdődött A hazugság csapdájában 3. évadának forgatása!

Megfilmesítés
ll2.jpg

Az ügyvédek élete nem fenékig tejfel, különösen, ha az ember védőügyvéd, akinek feltételezett bűnözőket kell képviselnie a törvény előtt, és be kell bizonyítania bármi áron, hogy ártatlanok. Számos kiváló könyv íródott és film készült már arról, mi is egy büntetőjogi ügyvéd feladata, mik a hatáskörei, és milyen dilemmákkal kell szembenéznie a munkája során.

A Netflix most épp a harmadik évadot készíti az egyik legsikeresebb regénysorozatból a témában. A The Lincoln Lawyer, magyar címén A hazugság csapdájában Mickey Haller védőügyvéd izgalmakkal teli és nem mindig törvényes világába kalauzolja el a nézőt, aki a napfényes Los Angelesben vigyáz az ügyfeleire, akik lehetnek bűnösök vagy ártatlanok – ő megvédi őket. Az első könyvből még film is készült 2011-ben Matthew McConaughey főszereplésével. Azonban Michael Connelly könyvsorozatának egyértelműen egy filmsorozat volt a jövője, ahol lehetőség nyílik mindegyik regény megfilmesítésére, melyek így egymást követő évadokként jelenhetnek meg.

A harmadik évaddal egy régi-új történet kezdődik Mickey Haller életében. A harmadik évad Connelly The Gods of Guilt című regénye alapján készül, és egy kis kitekintést láthatunk benne Mickey Haller múltjára. Ilyen múltidéző flashback ugyan nincs a könyvben, az alkotók azonban mindenképpen érzékeltetni akarták, hogy Haller milyen hosszú utat járt be, és mennyi mindenen ment keresztül, mielőtt sztárügyvéd lett. Ezek a visszatekintések az évad elején lesznek majd láthatók, és a jelen eseményeit fogják megalapozni.

Az igazság ára

Az igazság ára

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller mobil irodájával, egy Lincolnnal járja a Los Angeles-i bíróságokat. A dörzsölt ügyvéd bármilyen klienset elvállal, aki megfizeti, legyen szó csalókról, drogkereskedőkről, részeg sofőrökről. Számára a törvény nem bűnről és ártatlanságról, hanem a manipulációról és a lehető legjobb alkukról szól.

A második évad egy izgalmas kérdést vetett fel, ugyanis Hallernek szembe kellett néznie a ténnyel, hogy akit képviselt, talán valóban bűnös. A harmadik évad nagy valószínűséggel erre a dilemmára is fókuszálni fog, ahogy azt Connelly is tette a The Reversal című regényében. A sorozat eddig az első két könyvet dolgozta fel két évadban, Connelly könyvsorozatában pedig még négy könyv vár adaptációra, a The Reversal, a The Gods Of Guilt, a The Law Of Innocence és a sorozat eddigi legutolsó könyve a Resurrection Walk.

A hazugság csapdájában

A hazugság csapdájában

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller védőügyvéd élete végre kezd rendbe jönni - kétévnyi tévelygés és kihagyás után visszatér a tárgyalóterembe. Amikor neves kollégáját, Jerry Vincentet meggyilkolják, Haller megörökli tőle addigi legnagyobb ügyét: neki kell védeni a befolyásos hollywoodi producert, Walter Elliotot, akit felesége és annak szeretője megölésével vádolnak.

Egy biztos az alkotók és a rajongók is tűkön ülve várják a harmadik évadot, sőt még a Netflix is elégedettnek látszik a sorozat eddigi teljesítményével, amit egy közlemény is megerősít. Az ilyen kiszámíthatatlan időkben, amikor sok kedvenc műsort kaszálnak el, jó látni, hogy egy ilyen zseniális könyvsorozat fantasztikus és kreatív adaptációja a rajongók szeretetére támaszkodva újra és újra vissza tud térni a képernyőkre.