Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
június 7.
Nyár közepén érkezik a The Lincoln Lawyer harmadik évada a Netflix felületére

Nyár közepén érkezik a The Lincoln Lawyer harmadik évada a Netflix felületére

Megfilmesítés

Mickey Haller, a kifinomult és ravasz ügyvéd visszatér a képernyőkre, és a harmadik évad előtt még nem késő könyv formájában is elkalandozni rejtélyes világába, ahol mindig veszély fenyeget, és semmi nem az, aminek látszik. A legendás amerikai krimiíró regényei új kiadásban látnak napvilágot a tévésorozat megjelenése alkalmából.

Michael Connelly nem kispályás, ha bűnügyi témákról van szó: 1986-ban Pulitzer- díjra jelölték a kokainháborúval kapcsolatos tudósításaiért. Első könyve, Az igazság ára akkora sikert aratott az olvasók körében, hogy a Netflix 2002-ben sorozatot készített Mickey Haller kalandjaiból, amely hamar a legnézettebb sorozattá vált, és a kritikusoktól is jó visszajelzéseket kapott. Nem csoda: Mickey Haller karakterében megtestesül a merészség, az intelligencia, a könnyedség és emberközeliség tökéletes egyensúlya.

Az igazság ára

A Mickey Haller kalandjairól szóló sorozat első részében megismerhetjük az ügyvédet, akinek gondolatai csak egy dolog körül forognak: a pénz és a még magasabb bevétel megszerzése körül. Az igazságszolgáltatás is csak eszköz, hogy még jobb életet teremthessen magának, így elvek nélkül vállal el bármilyen bűnözőt, gyakran drogdílereket, prostituáltakat, és más alvilági szereplőket. A gazdag Loui Roulet ügyét is csak egynek tekinti a sok közül, amíg egy szerettét meg nem gyilkolják. Ekkor félre kell tennie anyagiasságát, és utána kell járnia az igazságnak – úgy kell nyomoznia, ahogy azt korábban még soha nem tette.

Az igazság ára

Az igazság ára

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller mobil irodájával, egy Lincolnnal járja a Los Angeles-i bíróságokat. A dörzsölt ügyvéd bármilyen klienset elvállal, aki megfizeti, legyen szó csalókról, drogkereskedőkről, részeg sofőrökről. Számára a törvény nem bűnről és ártatlanságról, hanem a manipulációról és a lehető legjobb alkukról szól.

A hazugság csapdájában

Az első kötet sikerei után a sorozat második, A hazugság csapdájában című részében Haller ügyvéd újabb rejtélyekkel néz szembe, amikor kollégáját meggyilkolják, és egy húzós ügyet kell elvállalnia – élete egyik legfontosabb munkáját, ugyanis egy befolyásos producert kell védenie, akit gyilkossággal vádolnak. Ráadásul mindeközben a rejtélyes gyilkos Mickey-t szemelte ki következő áldozatául. Így az ügyvéd ez alkalommal kénytelen nemezisével összefogni, és úgy kutatni az igazság után. A rajongók számára pedig külön pozitívumként említhető, hogy ebben a regényben a szerző korábbi krimijeinek főszereplőit hozza össze. Az olvasók beszámolói alapján a regény letehetetlen, és tele van csavarokkal, pont úgy, ahogy az a sorozatban is látható. Michael Connelly ügyesen mutatja be, hogy egyik ember sem tisztán jó vagy rossz: mindenki „inkább szürke”.

A hazugság csapdájában

A hazugság csapdájában

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller védőügyvéd élete végre kezd rendbe jönni - kétévnyi tévelygés és kihagyás után visszatér a tárgyalóterembe. Amikor neves kollégáját, Jerry Vincentet meggyilkolják, Haller megörökli tőle addigi legnagyobb ügyét: neki kell védeni a befolyásos hollywoodi producert, Walter Elliotot, akit felesége és annak szeretője megölésével vádolnak.