Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
július 19.
Előkészületben Gillian McAllister legújabb hátborzongató története

Előkészületben Gillian McAllister legújabb hátborzongató története

Könyvajánló

„Egyedi, átgondolt, érdekes és magával ragadó cselekmény, kiválóan mozgósított irodalmi eszközök.”

Ez csak pár szó a sok-sok pozitívum közül, mellyel a Rosszkor, rossz helyen című regény illethető. Egy hihetetlenül érdekes könyv egy hétköznapi családról és egy nem hétköznapi történetről. Gillian McAllister neve sokak számára ismerősen csenghet, mivel az angol származású szerzőnő eddig megalkotott hét könyve közül hét lett bestseller. Ezzel pedig hatalmas rajongói tábort alakított ki maga körül. Fedezzük fel, mitől is olyan különlegesek a könyvei!

A történetről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy az egyik éjszaka folyamán, miközben a családanya, nevezetesen Jen, hazavárja teljesen átlagos és életvidám fiát, észreveszi, hogy fia beszélget valakivel. Ezt követően olyan váratlan fordulat következik be, mellyel nemcsak mint ember, de mint anya is különösen nehezen tud megbirkózni. Fia leszúrta beszélgetőpartnerét. Erre a cselekményszálra fűzi fel az írónő a történet láncolatát.

De meg tudunk akadályozni valamit, ami már megtörtént? Amikor újra és újra a gyilkosságot követő reggelre ébred az addig boldog családanya, mi is egyre több új információ birtokába kerülünk. Lehet, hogy nem mindig minden az, aminek látszik.

Vajon egyetlen egy esemény képes az egész életünket felforgatni? Képesek vagyunk még akkor is ugyanúgy szeretni egy számunkra fontos embert, ha tudjuk, hogy szörnyűséget tett? Ezeknek a megválaszolására a legalkalmasabb módszer, ha utánajárunk, mi is történt pontosan, és igyekszünk megérteni az ő nézőpontját. A szereplőkkel együtt, akikkel az olvasó könnyedén tud azonosulni, bogozhatjuk ki a váratlan események szálait. A történet előrehaladtával egyre közelebb kerülünk Jenhez, vele együtt élhetjük át az érzelmek hullámzását, melynek ki van téve.

„Tetszenek benne a műfajok közti átmenetek; nagyon jól működnek, valamint annyira jól adagolja a rejtélyes és izgalmas elemeket, hogy nem lehet letenni a könyvet.”

Rosszkor, rossz helyen
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Rosszkor, rossz helyen

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Későre jár, a fiadat várod. Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent. Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.

Nem véletlenül választották 2022 legjobb thrillerkönyvének ezt a McAllister-regényt, hiszen a váratlan és egyben hátborzongató fordulatok sorozata teljesen magával ragadják az olvasót. Elejétől a végéig bevonja és gondolkodásra készteti. Ahogyan a thriller műfajú könyvek világában lenni szokott, a meglepő és sokkoló események egyvelege minden egyes oldalon ad valami indokot, hogy elolvassuk azt a bizonyos „még egy fejezetet". Mindeközben a sok epizódok sora szép ívet ír le; a mű mélyebb mondanivalója végül könnyen értelmezhetővé válik.
Olyan rangos helyezéseket tudhat magáénak a Rosszkor, rossz helyen, mint a The Sunday Times bestsellerlistájának 4., és a The New York Times bestsellerlistájának 2. helye. A könyvet több díjra is jelölték, így például 2023-ban a British Book Awardsra, 2002-ben a Goodreads Choice-ra egyaránt. Mindenki könyvespolcán ott a helye a könyvnek, legyen szó a sci-fi szerelmeseiről, aggódó családanyákról, vagy éppen Gillian McAllister-rajongókról, a könyv hozzáad a személyiségünkhöz.
Ezt megfelelően alátámasztják az olvasói vélemények is:

„McAllister lehetőséget ad az olvasóknak, hogy egy üdítőenúj perspektívából oldják meg a bűntényt, miközben nagyvonalúan betekintéstnyújt abba is, hogyan teremti meg valaki a múltját."

Az írónő korábban megjelent könyve:

Azon az éjszakán

Azon az éjszakán

A családért bármit...?

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.02.
Azon az éjszakán minden fenekestül felfordult. Azon az éjszakán, amikor Frannie gyilkossá vált, bár nem szándékosan… Azon éjszakán segítettünk neki eltemetni a holttestet, hiszen mi mást tehettünk volna? Egy meleg nyári éjszakán az éppen Olaszországban nyaraló Joe és Cathy Plant telefonhívást kap, ami örökre megváltoztatja életüket.