Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. április 18.
Előrendelhető a The New York Times-bestseller és többszörösen díjnyertes Cixin Liu Háromtest-trilógiájának folytatása

Előrendelhető a The New York Times-bestseller és többszörösen díjnyertes Cixin Liu Háromtest-trilógiájának folytatása

Előrendelhető újdonság

A Cixin Liu támogatásával megjelent fanfiction az emberiség és a trisolarisi civilizáció közti háború újraértelmezése – és csavaros, eredeti újragondolása!

„Ez a kozmikus Romeo és Júlia-történet örömteli utazásra invitál Cixin Liu fantasztikus univerzumába – a mester áldásával.”
- Publishers Weekly

A csillagközi háborúban az emberiség „követeként” a trisolarisiakhoz küldött hibernált emberi agy – mely egykor Yun Tianmingé volt –, kínzatása és vizsgálata során a maga különös módján segíti az idegenek által leigázott Föld lakosságát a túlélésben… Aztán egy sokkal nagyobb, az univerzumot érintő örök háborúban találja magát, ahol a dimenziók száma és a történet fordulatossága messze meghaladja a megszokottat és az elképzelhetőt…
Már nem csak az emberiség megmentése a cél!

„Ahogy J. R. R. Tolkien Szilmarilok-ja a teremtéstörténetével kitágítja A Gyűrűk Ura világát, úgy egészíti ki Bao Shu regénye Cixin Liu Háromtest-univerzumát. Ráadásul olyan transzcendenciával ruházza föl, amire William Blake is elégedetten bólintana…” – Kirkus

Az idő oltárán

Az idő oltárán

Párhuzamos történet Cixin Liu Háromtest-univerzumához

Bao Shu
Európa Könyvkiadó, 2023.04.20.
Háromtest-trilógia
Sokakban felmerülhetett a kérdés Cixin Liu világhíres Háromtest-trilógiájának olvasását követően: de vajon hogyan történt az első ember (egészen pontosan annak agya) és a Trisolaris földönkívüli civilizáció találkozása?

Az idő oltárán nem pusztán Cixin Liu trilógiájának származéka, de egyben izgalmas és lenyűgöző kaland a Háromtest-univerzum további rejtélyeinek feltárására.” - Pan Haitian

Sokakban felmerülhetett a kérdés Cixin Liu világhíres Háromtest-trilógiájának olvasását követően: de vajon hogyan történt az első ember (egészen pontosan annak agya) és a Trisolaris földönkívüli civilizáció találkozása? Mi mindenen ment át Yun Tianming és hogyan vált az emberiség árulójává? Azzá vált-e egyáltalán?

Bao Shu fanfiction regényfolytatásában mindezen kérdésekre válaszokat kapunk – sőt ennél jóval többet! Cixin Liu tanítványaként nem csupán a már ismert regényuniverzum határait tolja kijjebb, de ezt az egész univerzumot felforgatja – újra és újra!…
Az univerzum léte, az élet forog kockán ebben, az emberiség és a Föld jövőjét messzemenőkig érintő, az időt is ujja köré csavaró regényben.

Bao Shu, azaz Li Jun kínai író 1980-ban született, a Pekingi Egyetemen és Leuveni Katolikus Egyetemen szerzett filozófiadiplomát. 2012 óta főállású sci-fi-író – hat Nebula-díj és három Galaxy-díj nyertese, a kínai irodalom Grand Media díjának jelöltje, generációjának egyik legjelesebb szerzője. Nem kicsit Cixin Liu-rajongó, a világszerte ismert író első novelláinak publikálása óta. Amikor a Háromtest-trilógia záró része, A halál vége megjelent 2010-ben Kínában, épp Belgiumban tartózkodott, ezért egy otthoni barátját megkérte, fotózza be a könyv több száz oldalát, és küldje el neki. Miután a fényképeken elolvasta a regényt, három hét alatt megírta fanfiction (doujinsi)-folytatását, melyet online publikált. Nemcsak a Liu-rajongóknak, de Liunak magának is tetszett a regény, így engedélyezte hivatalos, könyvformátumú kiadását. Bao Shu írói karrierje ezzel szárnyra kapott, és azóta több regénnyel és novelláskötettel jelentkezett. Időközben Liuval is baráti viszonyba került.