Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2020. szeptember 8.
Előrendelhető az Enola Holmes – Az eltűnt márki esete!

Előrendelhető az Enola Holmes – Az eltűnt márki esete!

Előrendelhető újdonság

Megoldhatatlannak tűnő bűntények, rejtélyes elkövetők és egy jellegzetes detektívpáros, akik előtt nincs akadály – ezek az alapkövei minden Sherlock Holmes-történetnek! Az Edgar-díjas Nancy Springer azonban gondolt egyet, és lenyűgöző képzelőerővel és magával ragadó játékossággal hozott új színt e történetek világába Enola Holmes rejtélyes ügyei című könyvsorozatával. Az ő történetei ugyanis nem a sokszor mogorva, kissé önromboló hajlamú detektívzsenit helyezik a középpontba, hanem az ő tinédzserkorú húgát, a fékezhetetlen lendületű, ám imádnivaló stílusú Enola Holmest.

A könyvsorozat első kötetében a tizennégyéves Enola születésnapján döbben rá: szeretett édesanyja eltűnt, és jó eséllyel csak ő találhatja meg. Ám a lány minden hájjal megkent bátyjai más tervet eszeltek ki számára, és bentlakásos leányiskolába küldik Enolát, hogy ifjú hölgyekhez illő jómodort tanuljon. Persze a Holmes-vér nem nyugszik: a fiatal lány bravúros szökés után gyászoló özvegynek álcázva magát kutatásba kezd édesanyja után. Ám kalandjai során sötét sikátorok, nem várt fordulatok, egy elkényeztetett márki és vérszomjas gonosztevők nehezítik meg a dolgát. Ráadásul bátyjai eszén is túl kell járnia, akik történetesen az ország legjobb detektíve, Sherlock Holmes, és a brit kormányban kiemelt szerepet játszó Mycroft Holmes.

A felejthetetlen történetből a Netflix készített saját gyártású filmet, ami szeptember 23-án debütál a streaming szolgáltató felületén. A mozgóképes feldolgozás ráadásul olyan szerepgárdát tudhat magáénak, mint a fiatal kora ellenére már Emmy-díjra jelölt Milly Bobby Brown, a Supermant is alakító Henry Cavill és a Mielőtt megismertelek filmfeldolgozásából is ismert Sam Claflin. Időközben pedig az első hivatalos előzetes is megérkezett, amit most meg is osztunk a Moobius olvasóival. Szerintünk szuper kis film lesz!

Az Enola Holmes – Az eltűnt márki esete című könyv 30% kedvezménnyel előrendelhető.

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.