Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 6.
Előrendelhető Edward Rutherfurd első könyve

Előrendelhető Edward Rutherfurd első könyve

Előrendelhető újdonság

Végre magyarul is olvasható napjaink legnépszerűbb történelmiregény-írójának debütáló kötete, a Sarum.

Ebben a regényben Edward Rutherfurd az ősi Sarum vidékére kalauzolja olvasóit, a könyv lapjain megelevenedik Anglia történelme a kelta dűnéken át, a római utakon keresztül egészen a viktoriánus vidéki birtokokig. Hwll, az északi vadász a fagyos tundráról menekül dél felé, Nooma, a kőfaragó állhatatos, évtizedeken át tartó munkával emeli magasba Stonehenge-et, harminckét évszázaddal később pedig utódja, Oswald Mason húzza fel a Salisbury katedrális ég felé nyúló tornyait.

Edward Rutherfurd elképesztő alapossággal megírt művében népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

„Ami igazán elképesztő, hogy az idő hogyan változtatja meg a kultúrát ebben a könyvben, mégis minden korszakban kapunk egy igazán rokonszenves karaktert.” (Goodreads.com olvasói vélemény)

„Akciódús, történelmi részletekben enciklopedikus… rendkívül jól kidolgozott, és élvezetes olvasni.” (Chicago Tribune)

A regény eredeti nyelven először 1987-ben jelent meg, rendkívüli sikert aratva. Edward Rutherfurd azóta több monumentális, részletgazdag, módszeresen kikutatott történelmi regényt írt, például Párizsról, Londonról, Írországról vagy Oroszországról, amelyek hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek. A Sarum most olvasható először magyarul.

Sarum

Sarum

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A)
Népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.