Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. szeptember 3.
Öt történelmi regény, amit bűn lenne kihagyni!

Öt történelmi regény, amit bűn lenne kihagyni!

Könyvajánló

A fantázia világánál csak az lenyűgözőbb, ami valóságos tényeken alapul! Rövid gyűjteményünkkel segítünk, hogy a legjobb könyveket válaszd!

1. Edward Rutherfurd: Dublin - Az Alapítás

Ha kedveled a nagy ívű, monumentális könyveket, Edward Rutherfurdöt biztosan nem kell bemutatnunk neked! A történelmi fikciók nagymesterének könyvei gyönyörű borítójukkal minden könyvespolcon ékes díszként mutathatnak, lenyűgöző, valós tényeken alapuló történeteik pedig különös hangulatot kölcsönöznek az olvasónak. Edward Rutherfurd az ír nép történetét veszi ezúttal górcső alá; kétrészes eposzának első kötete a Dublin - Az Alapítás.

Dublin: Az Alapítás

Dublin: Az Alapítás

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A történelmi fikciók nagymestere az ír nép történetét veszi ezúttal górcső alá; kétrészes eposzának első kötete a Dublin - Az alapítás.

2. Antonio Iturbe: Az auschwitzi könyvtáros

Sorban érkeznek a jobbnál jobb könyvújdonságok, így ritka, ha egy könyv hosszú ideig a toplistánk élén tud maradni. Az auschwitzi könyvtáros azonban megjelenése óta töretlenül a legnépszerűbb könyveink között szerepel, és több könyves blog is úgy nyilatkozott róla: ez a nyár legjobb könyve! Nem is csodáljuk, hiszen a Dita Kraus igaz történetén alapuló young adult-regény egy kislány ártatlanságán keresztül mutatja be Auschwitz poklát, a gyermeki bátorságot és az irodalom lélegzetelállító erejét.

Az auschwitzi könyvtáros

Az auschwitzi könyvtáros

Antonio Iturbe
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Dita 14 éves, amikor a prágai Terezín gettóból családjával együtt Auschwitzba hurcolják. Amikor a gyerekbarakk zsidó parancsnoka, Fredy Hirsch megkérdezi, vállalná-e az őrök háta mögött becsempészett nyolc könyv őrzését, a lány igent mond. Így lesz Dita a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa Auschwitzban.

3. Horthy Miklós: Emlékirataim

Horthy Miklós nevét, politikai tevékenységét mind jól ismerjük – ha máshonnan nem, a középiskolai történelemórák emlékképeiből. A megosztó név mögött rejtőző érző embert azonban csak kevesen ismerik. Saját számvetéséből – emlékiratából – minden eddiginél tisztábban rajzolódik ki a 20. századi Magyarország meghatározó alakjának személyes sorsa és történelmi szerepe.

Emlékirataim

Emlékirataim

Horthy Miklós
Európa Könyvkiadó, 2019.09.13.
Kenderes (Szolnok megye, Magyarország), 1868. június 18. az induló és Estoril (Portugália), 1957. február 9. a befejező pontja annak a hosszú, csaknem kilenc évtizedes életpályának, amelynek nyolc évtizedéről az számol be, aki megfutotta: vitéz nagybányai Horthy Miklós, volt tengerésztiszt, I.

4. Matilda Gustavsson: Az elitklub

Korunk történelme éppolyan fontos, mint a régmúlté. Az irodalmi világ legmeghatározóbb botránya mindössze 3 éve történt, az igazságra fényt derítő fiatal újságírónő oknyomozó könyve pedig megjelenése óta szinte felforgatta Svédországot. Tarts te is Matilda Gustavssonnal nyomozása során, olvasd el az áldozatok és más érintettek nézőpontjait, és tudd meg, hogyan fonódott össze ebben a rendkívüli ügyben az irodalom, a Nobel-díj és a szexuális zaklatás!

Az elitklub

Az elitklub

Matilda Gustavsson
Alexandra Kiadó (A)
2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket.

5. Petneki Katalin – Petrich Kató: Gyermekvonat Angliába

Az első világháború nagy nyomorúságot hozott a vesztes országokra. A lakosságon belül is leginkább a fővárosi gyerekeket sújtotta, akik sokszor árván, de legalábbis éhen maradtak. Ezen a helyzeten próbált enyhíteni a gyermekvonatok néven ismertté vált akcióval a háborúban semleges Hollandia és Svájc, majd a győztes országok közül Anglia és Belgium. A tizenkét éves Petrich Kató derűs, gyermeki leveleiből egyedülálló módon értesülhetünk a mentőakcióról és arról, hogyan élte meg egy magyar kislány az első világháború eseményeit Angliában.

Gyermekvonat Angliába

Gyermekvonat Angliába

Egy budai kislány levelei (1920-1921)

Petneki Katalin, Petrich Kató
Európa Könyvkiadó, 2019.10.01.
„Oly gusztusos biciklizni. Kár, hogy Magyarországon nem bicikliznek a nők is” - írja levelében Kató, büszkén újságolva szüleinek, hogy ő már „majdnem tud”.
Az első világháború nagy nyomorúságot hozott a vesztes országokra. A lakosságon belül is leginkább a fővárosi gyerekeket sújtotta. Sok volt a hadiárva, de akinek éltek a szülei, az is megszenvedte az áruhiányt.