Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. május 27.
Előrendelhető újdonság a Pacsinkó és az Egy gésa emlékiratai rajongóinak

Előrendelhető újdonság a Pacsinkó és az Egy gésa emlékiratai rajongóinak

Előrendelhető újdonság

A távoli kultúrák lélegzetelállító tájai és hagyományai a mai napig elvarázsolják a nyugati társadalmat. Azonban volt a keleti történelemnek egy olyan sötét fejezete, amit csak kevesen ismernek… Ana Johns gondos kutatómunkával megírt, azóta 19 nyelven kiadott debütáló regénye a II. világháború utáni Japánba repíti az olvasót.

A tizenhét éves Naoko – sok korabeli nőhöz hasonlóan – beleszeret egy amerikai tengerészbe, és szerelmük gyümölcsét hordja a szíve alatt. Kapcsolatuk azonban nem teljesedhet ki, hiszen a családja jó hírét és a japán hagyományokat szem előtt tartva a lánynak több nemzedék sorsát meghatározó szörnyű döntéseket kell meghoznia.

Napjaink Amerikájában Tori Kovac különös levelekre bukkan, miközben haldokló édesapját ápolja. A levélben olvasottak sokkolják a nőt, és alapjaiban rengetik meg mindazt, amit eddig apjáról, a családjáról és önmagáról gondolt. Az igazságért át kell szelnie a fél világot, egészen egy távoli japán faluig, ahol szembenéz a múlt démonaival. Vajon eljöhet a megváltás oly sok év és annyi tragédia után?

A Nő fehér kimonóban megírását egy családi történet ihlette: a szerző édesapja a háború után beleszeret egy gyönyörű japán lányba, a nő családja azonban származása miatt megtagadja őt mint udvarlót. Ana Johns édesapja visszaemlékezéseinek hatására komoly kutatómunkába kezdett, melynek eredményeként könyvében egyszerre mesél gyönyörű történetet a hagyományok, a család és a szeretet konfliktusáról, és mutatja be hihetetlen pontossággal a Japán történelem egy eddig ismeretlen, ám annál tragikusabb fejezetét az olvasó számára.

„Az egyik legjobb regény a japán kultúráról, amit valaha olvastam!” (Write-Read-Life)

Nő fehér kimonóban
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Nő fehér kimonóban

Ana Johns
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A 17 éves Naoko szomorú jövő elé néz az 1950-es évek Japánjában: szülei feleségül akarják adni édesapja egyik üzlettársának fiához, hogy ezzel biztosítsák a család társadalmi pozícióját. Nagyratörő terveik azonban dugába dőlnek, amikor kiderül, lányuk gyermeket vár titkos szerelmétől, egy amerikai tengerésztől.