Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2021. június 12.
Enola Holmes visszatér a tévéképernyőre!

Enola Holmes visszatér a tévéképernyőre!

Megfilmesítés

A 2020 szeptemberében bemutatott Enola Holmes című film óriási sikert aratott világszerte, ugyanis már az első 28 napban csaknem 76 milliós nézettséggel rendelkezett, és jelenleg is minden idők tíz legnézettebb Netflix-filmje között szerepel. A hatalmas hírnév után pedig nem állhatott meg a „játék”: a Netflix hivatalosan is bejelentette, érkezik az Enola Holmes 2.!

A rajongók legnagyobb örömére mindkét népszerű főszereplő visszatér a képernyőre, az Enolát alakító Millie Bobby Brown, valamint a bátor detektívlány bátyját, a lángelméjű Sherlock Holmest játszó Henry Cavill is (akit pillanatnyilag leggyakrabban a Vaják fantasysorozat imádott sztárjaként emlegetünk). Folytatódik tehát a lehengerlő, egymás zsenialitását túlszárnyalni nem képes, legendás testvérpáros története!

A mindössze 17 éves Millie Bobby Brown többször utalt arra, hogy Enola Holmes történetének még koránt sincs vége, nemrégiben viszont egy interjú során a Deadline-nak egyértelműen kijelentette, Enola életéből még bőven van elmesélendő részlet, hiszen a lány még nem nőtt fel, ráadásul alapvetően olyan személyiség, aki örökké tanul és fejlődik, érdekfeszítő kalandjainak pedig egyelőre nincs sem befejezése, sem olyan magától értetődő „tanulsága”, amely a néző számára az első rész után világossá válhatott.

A fiatal színésznő a Decidernek tett nyilatkozata során elárulta, rendkívül izgatott a forgatással kapcsolatban, melynek egyik oka, hogy az általa megformált éles eszű kishúg karakteréről biztosan meglepő titkok derülnek majd ki, amelyek rejtélyes vizekre sodorhatják az egyébként is fordulatos cselekményt.

Ennek fényében még izgalmasabbnak hat a tény, hogy érkezik a várva várt Enola Holmes második része!

A filmek Nancy Springer Edgar-díjas, az Enola Holmes rejtélyes ügyei című könyvsorozatán alapulnak, amelynek egyik darabjában dr. John Watson is felbukkan, és bizonyos teóriák szerint még az is lehetséges, hogy egyszer Enolával közösen is láthatjuk majd őt a képernyőn…

Enola Holmes rejtélyes ügyei

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.
Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A különös krinolin esete

Enola Holmes - A különös krinolin esete

Nancy Springer

Azt is megtudhattuk, hogy – ahogyan az első filmnél is – Jack Throne egy ideje javában dolgozik a forgatókönyvön, a rendezői munkát pedig ismét Harry Bradbeer végzi majd. Visszatér továbbá a Legendary stúdió három nagyszerű producere, Mary Parent, Alex Garcia és Ali Mende, valamint a PCMA Productions révén ismét közreműködik Millie Bobby Brown és Paige Brown is.

A premier időpontja egyelőre nem ismert, 2022-nél korábbi dátumra azonban nemigen számíthatunk, ugyanis Millie jelenleg a Stranger Things 4. évadának forgatásain vesz részt, ezt megelőzően pedig a Godzilla Kong ellen című alkotásban szerepelt, illetve közreműködött a Damsel készítésében is.

„Alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak a Holmes családommal. Enolának különleges helye van a szívemben, ő ugyanis erős, vakmerő, intelligens és bátor; kíváncsian várom, hogy láthassák a rajongók, hogyan is folytatódik kalandos útja…” – nyilatkozta Milly Bobby Brown.