Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. november 27.
George R. R. Martin: „A The Winds of Winter háromnegyede már készen van”

George R. R. Martin: „A The Winds of Winter háromnegyede már készen van”

A könyves világ hírei

George R. R. Martin nemrég Stephen Colbert The Late Show-jában vendégeskedett, elsősorban a Sárkányok háza elképesztő sikerének apropóján. De természetesen nem távozhatott úgy a műsorból, hogy ne essen szó a rajongók, és túlzás nélkül egy egész világ által várt A tűz és jég dala regénysorozat hatodik részéről a The Winds of Winter-ről.

„Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas könyv lesz – több mint 1500 oldal –, és a háromnegyedével már készen vagyok. A karakterszálak összefonódnak egymással, néhányat már le is zártam, de még nem az összeset. Még be kell fejeznem a történetszövést” – mondta el a The Late Show-ban.

Colbert, a műsorvezető rögtön el is kezdett számolgatni, hogyha a könyv háromnegyedének megírása tíz évbe telt, akkor az még körülbelül három évet jelenthet a teljes befejezésig. Erre kissé humorosan azt a választ kapta, hogy: „Ez borzasztóan nyomasztó.”

A The Winds of Winter a várhatóan több mint 1500 oldalával nemcsak hogy maga is szinte „olyan hatalmas lesz, mint egy sárkány”, hanem a sorozat leghosszabb eleme is lesz – még a Varjak lakomáját és a Sárkányok táncát is maga mögé utasítva. A Vanity Fairnek adott korábbi interjúban már az is felmerült a szerző részéről, hogy elképzelhető, a sorozat hatodik része pont a hatalmas terjedelméből adódóan nem is egy, hanem két részben jelenhet meg, de ahhoz, hogy ez biztossá váljon, először még be kell fejeznie a regényt.

„A fantasyirodalom sosem zárkózott el a nagyszerűségtől, de ennek a regénynek már pusztán eszméletlen terjedelme fejcsóválásra készteti a többi fantasyírót.” – The Guardian

Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin

A tűz és jég dala alapján az HBO készített sorozatfeldolgozást Trónok harca címmel, amely rövid időn belül a legnézettebb sorozatok egyikévé nőtte ki magát. Mostanra már az is kiderült, hogy lesznek olyan történések a regényfolyam folytatásában, amelyek megegyeznek majd a sorozatban látottakkal, de természetesen olyanok is, amelyek teljesen eltérnek attól – hiszen az utolsó évad kapcsán maga George R. R. Martin is kifejezte nemtetszését. Emellett lesznek olyan karakterek, akik a sorozatban életüket vesztették, de a könyvben nem fogják, valamint a nézők új szereplőkkel is találkozhatnak majd a következő könyvben. A 2018-ban megjelent Tűz & Vérből, amely a Targaryen-dinasztia több száz éves történetét meséli el, szintén az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel, amely 2022 nyarán debütált, és hamar felülmúlta az előzménysorozat egyébként hatalmas sikerét.

Tűz és vér
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.