Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 27.
George R. R. Martin: „A The Winds of Winter háromnegyede már készen van”

George R. R. Martin: „A The Winds of Winter háromnegyede már készen van”

A könyves világ hírei

George R. R. Martin nemrég Stephen Colbert The Late Show-jában vendégeskedett, elsősorban a Sárkányok háza elképesztő sikerének apropóján. De természetesen nem távozhatott úgy a műsorból, hogy ne essen szó a rajongók, és túlzás nélkül egy egész világ által várt A tűz és jég dala regénysorozat hatodik részéről a The Winds of Winter-ről.

„Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas könyv lesz – több mint 1500 oldal –, és a háromnegyedével már készen vagyok. A karakterszálak összefonódnak egymással, néhányat már le is zártam, de még nem az összeset. Még be kell fejeznem a történetszövést” – mondta el a The Late Show-ban.

Colbert, a műsorvezető rögtön el is kezdett számolgatni, hogyha a könyv háromnegyedének megírása tíz évbe telt, akkor az még körülbelül három évet jelenthet a teljes befejezésig. Erre kissé humorosan azt a választ kapta, hogy: „Ez borzasztóan nyomasztó.”

A The Winds of Winter a várhatóan több mint 1500 oldalával nemcsak hogy maga is szinte „olyan hatalmas lesz, mint egy sárkány”, hanem a sorozat leghosszabb eleme is lesz – még a Varjak lakomáját és a Sárkányok táncát is maga mögé utasítva. A Vanity Fairnek adott korábbi interjúban már az is felmerült a szerző részéről, hogy elképzelhető, a sorozat hatodik része pont a hatalmas terjedelméből adódóan nem is egy, hanem két részben jelenhet meg, de ahhoz, hogy ez biztossá váljon, először még be kell fejeznie a regényt.

„A fantasyirodalom sosem zárkózott el a nagyszerűségtől, de ennek a regénynek már pusztán eszméletlen terjedelme fejcsóválásra készteti a többi fantasyírót.” – The Guardian

Királyok csatája
plecsni-1.png

Királyok csatája

George R. R. Martin
Kardok vihara
plecsni-1.png

Kardok vihara

George R. R. Martin
Varjak lakomája
plecsni-1.png

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca
plecsni-1.png

Sárkányok tánca

George R. R. Martin

A tűz és jég dala alapján az HBO készített sorozatfeldolgozást Trónok harca címmel, amely rövid időn belül a legnézettebb sorozatok egyikévé nőtte ki magát. Mostanra már az is kiderült, hogy lesznek olyan történések a regényfolyam folytatásában, amelyek megegyeznek majd a sorozatban látottakkal, de természetesen olyanok is, amelyek teljesen eltérnek attól – hiszen az utolsó évad kapcsán maga George R. R. Martin is kifejezte nemtetszését. Emellett lesznek olyan karakterek, akik a sorozatban életüket vesztették, de a könyvben nem fogják, valamint a nézők új szereplőkkel is találkozhatnak majd a következő könyvben. A 2018-ban megjelent Tűz & Vérből, amely a Targaryen-dinasztia több száz éves történetét meséli el, szintén az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel, amely 2022 nyarán debütált, és hamar felülmúlta az előzménysorozat egyébként hatalmas sikerét.

Tűz és vér
plecsni-1.png

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
"Szurokfekete szárnyán Balerion alábukott az éjszakában, és amint Harrenhal óriási tornyai feltűntek alatta, a sárkány kiokádta dühét, és fekete, vörössel átszőtt tűzben fürdette meg a várat. A kő nem ég, hencegett Harren, de a vára nem csak kőből állt. Fa, gyapjú, kender, szalma, sózott hús és gabona: minden tüzet fogott.