Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. február 19.
George R. R. Martin biztató híreket osztott meg A tűz és jég dala-sorozat hatodik kötetéről

George R. R. Martin biztató híreket osztott meg A tűz és jég dala-sorozat hatodik kötetéről

A könyves világ hírei

Kevés könyvsorozat rajongóit teszik ki olyan hosszas várakozásnak, mint A tűz és jég dala saga olvasóit. Bár többször szárnyra kaptak már pletykák és találgatások a megjelenéssel kapcsolatban, a rajongóknak sajnos mindeddig csalódniuk kellett: a hatodik, The Winds of Winter címmel ellátott könyv immár közel 8 éve íródik. Most azonban maga a szerző, George R. R. Martin osztott meg biztató gondolatokat a készülő alkotásról legfrissebb blogbejegyzésében, amelyben a 2020-as évet összegezte.

„Hogy mi volt jó a 2020-as évben? Az (amerikai) választásokat leszámítva? Számomra a munka…” – írta. „Száz és száz oldalt írtam a The Winds of Winter-ből 2020-ban. Ez volt az eddigi legjobb évem, amióta írom a könyvet. Hogy miért? Magam sem tudom. Talán az elszigeteltség. Vagy talán csak elkaptam a fonalat. Néha sikerül elkapnom a fonalat. De még nem ereszthetem: még mindig több száz oldalt kell megírnom, hogy elérjek a regény kielégítő lezáráshoz. Remélem, 2021 erről szól majd.”

Ugyanakkor a szerző azt is megírta, már inkább tartózkodik attól, hogy feltételezett befejezési/megjelenési dátumokat mondjon. Elmondása szerint mindig akadnak az interneten olyan „seggfejek”, akik szentírásnak veszik a találgatását, és alig várják, hogy karóba húzhassák, amikor nem sikerül tartania a határidőt. A zseniális George R. R. Martin mindenesetre bizakodó, így mi is, az Alexandra Kiadó szerkesztőségében bizakodva várjuk, hogy elkészüljön a remekmű. Addig is ajánljuk az első öt könyv újraolvasását – vagy ha még nem vetetetted bele magad Westeros világába, úgy gondoljuk, ezek a jó hírek most megfelelő löketet adhatnak!

Trónok harca

Trónok harca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.16.
A tűz és jég dala
Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.
Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin