Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. március 12.
George R. R. Martin újabb alkotása köszön vissza a tévéképernyőn!

George R. R. Martin újabb alkotása köszön vissza a tévéképernyőn!

Megfilmesítés

Túlzás nélkül állíthatjuk, aligha van olyan, aki ne hallott volna a Trónok harca HBO-sorozatról. A George R. R. Martin A tűz és jég dala-regényciklusán alapuló feldolgozás több száz millió nézőjével a valaha volt egyik legsikeresebb tévésorozatnak számít, és képi világával, lenyűgöző jeleneteivel új szintre emelte a műfajt. Egyetlen más sorozat sem váltott ki akkora rajongást, okozott olyan mértékű tömeghisztériát és vált számos fontos kulturális, társadalmi vita tárgyává, mint a Trónok harca.

Nem meglepő tehát, hogy azóta több produkciós iroda is lehetőséget látott a szerző köteteiben – George R. R. Martin történetei a tévéképernyőn éppúgy kivételesen élvezetesek, mint a könyvek lapjain! A Trónok harca elsöprő sikerének köszönhetően az HBO megrendelésére már készül a House of the Dragon címet viselő előzménysorozat is, amely Martin Tűz & vér című históriáskönyvén alapul, és cselekménye a sikersorozat eseményei előtt 300 évvel, a Targaryen-dinasztia fénykorában játszódik.

Most azonban a streamingszolgáltatók másik óriása, a Netflix is beszáll George R. R. Martin életművének megfilmesítésébe: megrendelésére már készül a filmfeldolgozás a szerző Homokkirályok című novellájából, amely magyarul az Alexandra Kiadó gondozásában, az Álomdalok című kötetben jelent meg.

A Collider cikke szerint a feldolgozásért A Karib-tenger kalózai rendezője, Gore Verbinski és Dennis Kelly forgatókönyvíró felelősek. Verbinski egy interjúban azt nyilatkozta a projektről:

„Az egyik forgatókönyv, amin dolgozom, George R. R. Martin Homokkirályok című novelláján alapul – egy briliáns, csavaros kis történeten, amit imádok. A forgatókönyvet a nagyszerű Dennis Kelly írja, szóval elég izgatott vagyok miatta.”

George R. R. Martin eredetileg 1979-ben publikálta a Homokkirályok történetét az Omni elnevezésű sci-fi-magazinban, és a mai napig ez az egyetlen novellája, amellyel mind a Hugo-, mind pedig a Nebula-díjat elnyerte. A Homokkirályok a gazdag, egzotikus állatokat gyűjtő Simon Kress történetét meséli el, aki egy napon rejtélyes élőlényekhez jut hozzá. A rovarszerű, úgynevezett homokkirályok telepatikus képességekkel rendelkeznek, kolóniákban élnek, és növekedésüket csak az befolyásolja, hogy miben tartják őket. Simon bizarr élvezetet talál a terráriumban tartott homokkirály-kolóniák ételért vívott háborúiban, így éheztetni kezdi őket. A különös lények azonban egy napon kiszabadulnak, és éhségüknek már semmi sem szabhat határt…

A Homokkirályok – csakúgy, mint George R. R. Martin más rövid történetei, – az Alexandra Kiadó jóvoltából az Álomdalok című elbeszélésgyűjteményben jelentek meg. Az Álomdalok két kötete e csodálatosan sokszínű életműből válogat. Különleges csemege a szerző rajongóinak: a két kötet bepillantást enged abba az írói életútba, amelynek során a képregényrajongó kölyökből többszörösen díjnyertes sci-fi-, fantasy- és horroríró vált.

Álomdalok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Álomdalok

A Homokkirályok és más elbeszélések

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2017.10.03.
Az Álomdalok első kötete a csodálatosan sokszínű életmű első húsz évéből válogat. Különleges csemege ez Martin rajongóinak: bepillantást enged abba az írói életútba, amelynek során a képregényrajongó kölyökből többszörösen díjnyertes író lett. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R.
Álomdalok 2.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Álomdalok 2.

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A)
Minden idők egyik legnevesebb fantasyírója, George R. R. Martin már A tűz és jég dala világrengető sikere előtt is a műfaj megkerülhetetlen alakjának számított, pályafutását kezdettől fogva rangos díjak és zajos sikerek kísérik.