Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. január 17.
Nagyszerű hírek a House of the Dragon-sorozatról!

Nagyszerű hírek a House of the Dragon-sorozatról!

Megfilmesítés

Már 2019 októberében fény derült a jó hírre, miszerint az HBO megrendelte a tévétörténelem egyik legsikeresebb sorozatának számító Trónok harca előzménytörténetét. Az új, a sikersorozat eseményei előtt úgy 300 évvel játszódó feldolgozás a House of the Dragon címet viseli, és George R. R. Martin Tűz & vér című históriáskönyvén alapul. Akárcsak a könyvben, a 10 epizódos előzménysorozatban is a sárkányos címeréről és tüzes jelleméről ismert Targaryen-család történetét követhetjük majd, különös figyelmet szentelve a dinasztiát majdnem végleg széttépő, Sárkányok tánca néven ismertté vált Targaryen-polgárháborúnak. A House of the Dragon rendezéséért a Trónok harca leglátványosabb csatajeleneteit megálmodó Miguel Sapochnik felel, a forgatókönyvet a szerző, George R. R. Martin közreműködésével Ryan Condal írja.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

A készítők a nagy bejelentés óta azonban igen kevés információt csepegtettek a rajongóknak – igaz, tavaly év elején közzé tettek két animált kedvcsináló előzetest, azóta sem a szereposztásról, sem pedig a premier tervezett időpontjáról nem adtak tájékoztatást.

Most azonban vége a várakozásnak: az HBO több szereplőt is bejelentett a készülő sorozatból, köztük az első főszereplő, I. Viserys Targaryen király megformálóját. A kedves és tisztességes, nagyapja örökségét nagy becsben tartó emberként leírt I. Viserys királyt A kívülálló és a Birmingham bandája című sorozatokból is ismert angol színész, Paddy Considine alakítja majd. A szereplőgárdában csatlakozik hozzá a Dr. Who és A korona című sorozatok sztárja, Matt Smith, valamint a Ready Player One című filmből ismert Olivia Cooke és Emma D’Arcy is. Az általuk alakított karakterek kilétét még homály fedi, ám várhatóan mindhárman meghatározó szerepben tűnnek majd fel a sorozatban.

Továbbá kiderült, hogy a felvételi munkálatok várhatóan az idei évben indulnak, így 2022-es premierre számíthatunk. Addig sem szeretnél kizökkenni a Trónok harca lenyűgöző világából? Szerencsére könyvkínálatunkban számos kötet lehet a segítségedre!

Ha mindig is szeretted volna elolvasni a sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala köteteit, de eddig nem sikerült beszerezned őket, esetleg könyvimádó vagy, és szeretnél egy mutatós újdonságot a könyvespolcodra, most elérkezett a te időd! A teljes könyvsorozat új köntösben, olvasóbarát méretben jelent meg nemrég az Alexandra Kiadó gondozásában.

Trónok harca

Trónok harca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.16.
A tűz és jég dala
Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.
Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin

Inkább a tévésorozat világa érdekel? James Hibberd Valar Morghulis című kötetét ajánljuk. A Trónok harca kulisszái mögött tevékenykedő újságíró több mint 50 exkluzív interjún és saját tapasztalatain keresztül mutatja be, hogyan lett a megfilmesíthetetlennek gondolt könyvekből a világ legnagyobb tévésorozata, milyen buktatókkal és logisztikai rémálmokkal kellett megküzdeniük a készítőknek, és hogyan emelte új szintre a Trónok harca a tévésorozatok műfaját. Hibberd a kevésbé dicsőséges részleteket sem hallgatja el: a nemegyszer végkimerüléssel küzdő stábtagok és színészek megpróbáltatásait, a sorozatot kísérő kisebb-nagyobb botrányokat és persze a nézőket megosztó utolsó évadot.

Valar Morghulis
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Valar Morghulis

James Hibberd
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.23.
Több százmillióan látták a Trónok harca leghíresebb és leghírhedtebb jeleneteit, ám James Hibberd, az Entertainment Weekly újságírója mindezeket a forgatás kulisszái mögül szemlélte. A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis majdnem annyira fordulatos olvasmány, mint George R.