Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. január 14.
Kedvcsináló előzetesek a House of the Dragonhoz

Kedvcsináló előzetesek a House of the Dragonhoz

Megfilmesítés

Mint arról korábban is írtunk, az HBO októberben bejelentette, tévés adaptációt készítenek George R. R. Martin a Targaryen-dinasztiáról szóló krónikáskönyvéből, a Tűz és vérből. Bár a sorozat készítői egyelőre nem tájékoztatták a rajongókat sem a szereposztásról, sem pedig a tervezett premierről, nemrég megérkeztek az első kedvcsináló előzetesek a Trónok harca előzménysorozatához:

A House of the Dragon Ryan Condal forgatókönyvealapján készül, több epizódot is a Trónok harca-sorozat legmeghatározóbb csatajeleneteinek (pl. Fattyak csatája) megálmodója, Miguel Sapochnik rendez. A sorozat elkészítésében részt vesz A tűz és jég dala világának alkotója, a világsikerű könyvek szerzője, George R. R. Martin is. Martin blogján megerősítette a híreket, miszerint közreműködik a sorozat elkészítésében, azonban csak miután befejezte az eredeti könyvsorozat évek óta várt hatodik részét.

„Arra számítok, hogy bizonyos mértékig mindenbe bevonnak majd a sorozatkészítők. Sőt, ha minden jól alakul, talán néhány epizód forgatókönyvének megírására is lesz lehetőségem, ahogyan a Trónok harca első négy évadában is tettem. De hadd tisztázzak valamit: nem nyúlok semmiféle forgatókönyvhöz, amíg be nem fejeztem és ki nem adtam a The Winds of Winter-t. A tél továbbra is közeleg, és a hatodik könyv a legfontosabb számomra, akkor is, ha szívesen megírnám a sorozat bizonyos részeit” – írta a szerző.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.