Nincs engedélyezve a javascript.
385x385_rgb_01-1.jpg
Lux Kiadó
május 10.
Ha a teljes harmóniát keresed, akkor ezek a kiadványok segíthetnek a megtalálásában!

Ha a teljes harmóniát keresed, akkor ezek a kiadványok segíthetnek a megtalálásában!

Könyvajánló

Ahányan vagyunk, annyiféle utat járunk be a boldogság, az önmagunkkal és a világgal való harmóniában lét megtalálásáig, és bár ez így is van rendjén, sokat tanulhatunk mások történeteiből. Magunkévá tehetünk olyan gondolkodásmódokat, amelyek segítségével talán közelebb kerülhetünk a kitűzött célunkhoz, de ha már csak azt képesek ezek a történetek bebizonyítani, hogy amit keresünk, az valóban létezik, akkor érdemes megismernünk őket.

Inspiráló, pozitív életszemléletre sarkalló és a mindennapi harmónia megtalálásához igazán hasznos útmutató lehet a Lux Kiadó színes válogatása.

Heinrich Harrer: Hét év Tibetben

Heinrich Harrer és barátja, Peter Aufschnaiter épp egy himalájai expedíción vannak, amikor a második világháború kitör, így tekintettel arra, hogy akkoriban India még brit gyarmat volt, a két német férfi elég hamar egy angol internálótáborban találja magát. Több próbálkozás után sikerül megszökniük a táborból, és a Himaláján keresztül Tibetbe menekülnek, ahol aztán a következő hét évet is töltik. Harrer közeli barátja és tanítója lesz az épp trónra lépő XIV. Dalai Lámának, kapcsolatuk pedig a korábbi SS-tiszt számára is fontos tanulságokkal szolgál.

Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Lux Kiadó, 2023.08.24.
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: az épp trónjára lépő XIV.

Cering Namgyal Khorca: A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

Orgyen Trinili Dordzse Tibet fővárosában, Lhászában született, azonban még csak tizenegy éves volt, amikor családjával Indiába emigráltak, hogy kikerüljenek a kínai kormány figyelő tekintete alól. Ekkor kapta meg Dordzse a 17. karmapa címet is, amit a mai napig visel, ő a tibeti buddhizmus egyik legfontosabb vezetője. Khorca könyvében nemcsak a karmapa életútját járhatjuk be, hanem a legfontosabb tanításait is megismerhetjük, amelyek ugyan több szász éves bölcsességeken alapszanak, de teljesen érvényesek napjainkban is.

A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

Cering Namgyal Khorca
Lux Kiadó
„Éles eszű, és noha időnként magába zárkózik, csípős élceiről is híres, melyekkel meg szokta nevettetni hallgatóságát. Tanításai lényegre törőek, érvei szigorúan logikusak, és megvan az a rejtelmes képessége, hogy képes az ősi bölcsességeket relevánssá tenni a modern világ számára.”

Peter Scazzero: Érzelmileg egészséges spiritualitás

Peter Scazzero atya története szintén tökéletes példa arra, hogy bár bizonyos tanítások, bölcsességek örökérvényűek, csakis a folyamatos újraértelmezésük által válhatnak időtlenné. Scazzerónak is meg kellett tanulnia, méghozzá a nehezebb úton, hogy ha csak a kereszténység által dicsért érzéseket éli meg, és figyelmen kívül hagyja bánatát vagy dühét, akkor azzal Isten megismerésének lehetőségét is korlátozza. Elsőnek önmagát kell megismernie ahhoz, hogy valóban közel tudjon kerülni Istenhez.

Érzelmileg egészséges spiritualitás

Érzelmileg egészséges spiritualitás

Ismerd meg magad, hogy megismerhesd Istent!

Peter Scazzero
Lux Kiadó, 2023.11.01.
Mi hiányzik az életedből? Peter Scazzero saját kárán tanulta meg, hogy érzelmileg éretlenül nem érheti el a valódi spirituális érettséget.

Marc Schulz – Robert Waldinger: A jó élet

Vajon mi lehet a boldog élet nyitja? Schulz és Waldinger most megosztja velünk a világ leghosszabb boldogságkutatásának eredményeit és tanulságait, amelyek talán válaszul szolgálhatnak a kérdésünkre. Az 1938 óta több száz résztvevő bevonásával folyó tanulmány többek között bebizonyította, hogy a közhiedelemmel ellentétben gyermekkorunk nem nyomja rá az egész életünkre a bélyegét, és mindig van remény a változásra. Ezen túl a kutatás arra is rávilágított, hogy milyen fontos szerepet töltenek be életünkben a társas kapcsolataink, sok esetben akár boldogságunk teljes meghatározóivá is válhatnak.

A jó élet

A jó élet

A világ leghosszabb boldogságkutatásának tanulságai

Marc Schulz, Robert Waldinger
Lux Kiadó, 2023.10.17.
Életünket elsősorban társas kapcsolataink minősége határozza meg: minél erősebbek ezek a kapcsolataink, annál nagyobb a valószínűsége, hogy boldog és egészséges életet fogunk élni.

Pozitív manifesztáció

Könyvválogatásunk végéhez érkezve itt az ideje, hogy az elméleti síkot hátrahagyva a gyakorlatban is hozzálássunk életünk pozitív energiákkal való megtöltéséhez. A Pozitív manifesztáció, miután megismerteti velünk a Vonzás Törvényét, lepésről lépésre bemutatott és naplózott gyakorlatokon keresztül segít elsajátítani a leghatékonyabb energiaszint-növelő technikákat. A könyv utolsó részében pedig a teljes kikapcsolódást és feltöltődést garantáló zen színezőket találhatunk.

Pozitív manifesztáció

Pozitív manifesztáció

Hogyan vonzd magadhoz álmaid életét

Lux Kiadó, 2023.09.14.
"Semmi sem jelenhet meg életed tapasztalatában anélkül, hogy ne te hívtad volna életre a gondolataiddal. Mivel a Vonzás Törvénye alól nincs kivétel." (Abraham-Hicks)
Hogyan teremtsük meg a gondolataink erejével álmaink életét? Milyen technikák segítségével tudunk lehívni az univerzum végtelen energiájából?