Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
június 14.
„Ha egy könyvet olvashatnék életem végéig, ez lenne az…” – A toplisták élén debütált A vasárnap koldusai

„Ha egy könyvet olvashatnék életem végéig, ez lenne az…” – A toplisták élén debütált A vasárnap koldusai

Könyvajánló

Egy egyszerre vicces és melankolikus szerelemi regény a múlt és a jelen összefonódásáról: Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye ezúttal már nemcsak a francia irodalom egyik legkedveltebb szépirodalmi műve, hiszen a május eleji megjelenése óta itthon is igazi sikertörténetté vált.
Olyannyira, hogy jelenleg a Bookline, a Libri és a Moobius toplistáin mind-mind az élen jár. Nem is csoda, hiszen az olvasói vélemények alapján a varázslatos és érzelemdús olvasmány pillanatok alatt képes bárkit beszippantani egy olyan történetbe, amiről azt kívánnánk, bár soha ne érne véget.

A vasárnap koldusai magával ragadó helyszínekkel és csodálatos szereplőkkel vezeti végig az olvasót az érzelmek és az emlékek közös hullámvasútján, ahol végre beteljesülhet a szerelem…

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Tavaszi kedvcsináló gyanánt, összegyűjtöttünk néhány aktuális olvasói véleményt a könyvről:

„Ez egy olyan regény, amely összezavar és türelmetlenül várod a végét, de valahogy mégsem akarod befejezni, hanem csak tovább akarsz libegni a Földközi-tenger tajtékos vizén, és engedni, hogy Perrin vezessen tovább a történetben.”

„Magával ragadó tájakról mesél, rendkívül szimpatikus karaktereket formál meg, közben pedig úgy mesél, hogy az olvasó folyamatosan a könnyeivel küzd olvasás közben.”

„Valóban varázslatos a könyv, a hangulata, a szereplők, a cselekmény és a sok fordulat annyira olvasmányossá teszi, hogy nem is akarod, hogy vége legyen a történetnek.”

„Justine és Héléne történetei gyönyörűen egybefonódnak, tanúbizonyságot téve arról, hogy a boldogság egy folyamatosan változó állapot, és az élet nem mindig rózsás – de van, amikor igen, és ezekért a pillanatokért megéri élni.”

„Perrin lépcsőzetesen építi fel a történetet, és a végére szépen összeáll minden szál, mint egy kirakós.”

Az írónő korábban megjelent könyve:

Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.