Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. május 31.
Hamarosan magyar nyelven is olvasható lesz Az utolsó vándorlás szerzőjének új könyve!

Hamarosan magyar nyelven is olvasható lesz Az utolsó vándorlás szerzőjének új könyve!

Könyvajánló

Manapság egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert az úgynevezett ökothrillerek, vagyis az olyan történetek, amelyekben lényeges szerepet játszik a Föld sorsát veszélyeztető klímaváltozás, a globális felmelegedés, vagy már meg is történt a klímakatasztrófa.

Az ausztrál író, Charlotte McConaghy nagy sikerű klímaregényét, Az utolsó vándorlást 2020-ban az Amazon szerkesztői az év legjobb regényének választották, hazánkban pedig többek között Sebestyén Balázs is ajánlotta rádióműsorában.

Az utolsó vándorlás
Moobius október karácsony

Az utolsó vándorlás

Charlotte McConaghy
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.25.
Valamikor a közeli jövőben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelő utazásukon.

Hamarosan magyarul is érkezik a szerző új könyve az Egykor farkasok éltek ezen a tájon, amelynek szintén központi elemei a klímaváltozás miatti természeti katasztrófák.

Inti Flynn és ikertestvére, a szörnyű traumáit nehezen feldolgozó, szótlan, katatón állapotban tengődő Aggie Ausztráliából érkeznek a Skót-felföldre, ahol Inti egy nemzetközi biológuscsapat vezetőjeként azon dolgozik, hogy farkasokat telepítsenek a klímaváltozás és emberi pusztítás által súlyosan sújtott, átalakult, haldokló skót vidékre. A ragadozók jelenléte szabályozni tudná a túlzottan elszaporodott állatok számát, és megállíthatná a vidék folyamatos pusztulását, a helyi gazdák azonban fenyegetést látnak a vadállatokban, akik veszélyeztethetnék az ők és családjaik életét.

A nővére terheit is magával cipelő, különleges, ritka betegségben szenvedő Inti mindent érez maga körül, mások testi örömeitől és fájdalmaitól kezdve az állatok szenvedéséig, aztán egy nap vérbe fagyva találnak rá az egyik gazdára, és a gyanú rögtön a terület új ragadozóra terelődik. Azt azonban talán a kezdetek kezdete óta tudjuk, hogy a valódi veszélyt és fenyegetést sosem az állatok jelentik, hanem az ember, önmagára, és a világ összes többi fajára egyaránt.

A young adult fantasyregényeket is szívesen író Charlotte McConaghy új regénye a 2021-es év leginkább várt kötete volt, eredeti, augusztusi megjelenésekor pedig azonnal a The New York Times, a Los Angeles Times és a The Washington Post bestsellerlistáinak elejére ugrott.

A komoly társadalmi és környezeti problémákat feszegető regény hamarosan magyarul is elérhetővé válik az Alexandra Kiadó gondozásában!

„Intenzív, gyönyörű érzelmes történet. McConaghy regénye az emberiségről, a természetről, és a mindannyiunkban megbúvó, gyakran ijesztő állati ösztönökről szól. Az irodalom feltörekvő csillaga olyan intenzíven megformált világot kínál, amelyben minden olvasó bátran elveszhet.” – BookPage

„Valós és megindító, elégikus, fenyegető, feszültséggel és meglepetésekkel teli – az események olyan lenyűgöző adagolásával, hogy csak a legfegyelmezettebbek tudják megállni, hogy ne lapozzanak előre, és ne nézzék meg, mi fog történni.” – The Washington Post

Egykor farkasok éltek ezen a tájon
Moobius október karácsony

Egykor farkasok éltek ezen a tájon

Charlotte McConaghy
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.29.
Charlotte McConaghy, az óriási sikerű Az utolsó vándorlás szerzőjének új regénye felkavaró és lenyűgöző olvasmány a bennünk rejlő vadságról, az életünket megfertőző erőszakról és a gyógyulás törékeny esélyéről.