Nincs engedélyezve a javascript.
Alexandra Kiadó
2019. szeptember 9.
Három új Edward Rutherfurd kötet vált előrendelhetővé

Három új Edward Rutherfurd kötet vált előrendelhetővé

Edward Rutherfurd napjaink egyik legnépszerűbb történelmi regényírója. Monumentális, módszeresen, alapos kutatómunkát követően megírt regényei a magyar olvasóközönség körében is kedveltek. Az Alexandra Kiadó 2018-ban kezdte el új köntösben megjelentetni az író műveit, és most ismét három új Rutherfurd-kötet vált előrendelhetővé a gondozásában.

A történelmi fikciók nagymestere az ír nép történetét veszi ezúttal górcső alá; kétrészes eposzának első kötete a Dublin – Az alapítás, majd az Írország ébredése című könyvében folytatja a „smaragdsziget” történetét egészen a 20. századig.

„Egy nemzet sodró lendületű, nagy gonddal megrajzolt portréja, mely évszázadokon át repít bennünket, olvasókat.” (The New York Times)

Dublin: Az Alapítás

Dublin: Az Alapítás

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A történelmi fikciók nagymestere az ír nép történetét veszi ezúttal górcső alá; kétrészes eposzának első kötete a Dublin - Az alapítás. A tőle megszokott bravúrral görgeti az eseményeket; családok, generációk sorsának kusza szövevényéből áll össze a város krónikája, izgalmas emberi történetei hátterében épül és erősödik egy ország.
Írország ébredése

Írország ébredése

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A méltán nagyra értékelt Dublin folytatásában a 16. század legvégén találjuk magunkat Írország földjén, amikor a századok óta tartó angol hódítás utolsó fordulójához érkezik: kezdetét veszi az őslakos katolikus írek teljes leigázása. Az ír történelem családok generációinak sorsán keresztül kel életre a könyv lapjain.

Harmadik előrendelhető könyvében Rutherfurd a hatalmas, ezeréves Új Erdő történetét meséli el a maga vadállataival, misztikus titkaival és az erdőlakók életét szabályozó hiedelmekkel, hagyományokkal és törvényekkel.

Előrendelés esetén bármelyik kötet 20% kedvezménnyel lehet a tiéd! Ráadásul a megjelenést követően előrendelőink kapják az országban elsőként kézhez a könyveket!

Az Erdő

Az Erdő

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A)
A dél-angliai Új Erdőt Hódító Vilmos nyilvánította királyi vadászterületté, hogy aztán két fia (Richard herceg, majd Rufus Vilmos király, akinek végzetét baljós rémálom jósolta meg) is itt lelje halálát, máig tisztázatlan körülmények között a helyi legendák szerint ez volt a büntetés a vadászterület létrehozása során elkövetett bűnökért.