Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. február 18.
Hatalom és szexuális erőszak a Nobel-botrány mélyén

Hatalom és szexuális erőszak a Nobel-botrány mélyén

Friss megjelenés

2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Összesen 18 nő vádolta meg a szexuális agresszió különböző formáival a Svéd Akadémia egyik tagjának férjét, Jean-Claude Arnault-t, majd az egyik ügyben kétrendbeli nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték a férfit.

Az Arnault és felesége elitklubjában folyó ügyekről rengeteg szóbeszéd keringett, ám az irodalmi Nobel-díjról döntő társaság hosszú éveken át szemet hunyt a gyanús esetek felett, egészen addig, amíg egy fiatal svéd újságíró le nem rántotta a leplet a feddhetetlennek tűnő társaságot átszövő korrupcióról és erkölcstelenségről. A botrány és annak kezelése miatt az Akadémia nyolc tagja lemondott, és bár közben megváltoztatták a testület szabályzatát, és új tagokat is felvettek, a 2018-as irodalmi Nobel-díjat csak tavaly, a 2019-es díjjal együtt osztották ki.

Az igazságot kiderítő Matilda Gustavsson most oknyomozó könyvben tárja elénk a teljes sztorit: hogyan fonta be a romlás a világ legrangosabb irodalmi díját, hogyan hallgattatták el a megalázott nőket, és hány életet tettek tönkre a Nobel-díj hírnevének megóvása érdekében. Az elitklub megdöbbentő igaz történet a hatalom, a szexuális erőszak és az irodalom összefonódásáról. Már előrendelhető!

Az elitklub
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Az elitklub

Matilda Gustavsson
Alexandra Kiadó (A)
2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket.