Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2020. szeptember 23.
Hogy ki is az az Enola Holmes? Tudj meg róla többet a Netflix-film sztárjaitól!

Hogy ki is az az Enola Holmes? Tudj meg róla többet a Netflix-film sztárjaitól!

Könyvajánló

Ki ne szeretne egy vidám, játékos, mégis izgalommal teli történetet? Nancy Springer pontosan ezeket az összetevőket használta fel, amikor megalkotta a Sherlock Holmes fékezhetetlen lendületű, ám testvérénél sokkal szerethetőbb természetű tinédzser húgáról szóló könyvsorozatát, az Enola Holmes rejtélyes ügyeit. A könyvsorozat első része pedig a fiatal olvasókon felül a Netflix filmkészítőinek figyelmét is megragadta, így a bájos történettel hamarosan – egészen pontosan szeptember 23-án – a tévéképernyőn is találkozhatunk. A Netflix-film szereposztása egészen lenyűgöző: főszerepben a Stranger Thingsben való szereplése óta rendkívül népszerű Milly Bobby Brownt láthatjuk, olyan nagy nevekkel kiegészülve, mint Helena Bonham Carter – aki Enola Holmes édesanyját alakítja –, valamint Henry Cavill és Sam Claflin, akik pedig az ismertebb testvérekként, Sherlock és Mycroft Holmesként köszönnek majd vissza. Persze az olvasni szeretőkről sem feledkezünk meg: a film premierjével egyidőben, az L&L Kiadó gondozásában magyar nyelven is megjelenik a könyvsorozat első része, a film alapjaként szolgáló Enola Holmes – Az eltűnt márki esete!

Ennyi biztató jó hír hallatán nem meglepő, ha valaki szeretné jobban megismerni a történetet és annak pimasz főszereplőnőjét. Szerencsére a Netflix a filmpremierhez közeledve újabb és újabb videókkal örvendezteti meg a rajongókat, melyek pont ebből a célból készültek, és amiket most mi is megosztunk a Moobius olvasóival. Sajnos a kedvcsinálók egyelőre csak eredeti nyelven érhetők el, így azokat elsősorban angolul tudó olvasóinknak ajánljuk.

Elsőként a három főszerepben látható sztár, Milly Bobby Brown, Henry Cavill és Sam Claflin mesél az Enola Holmes alaptörténetéről, szereplőiről, stílusáról és fő üzenetéről.

A legfrissebb, szeptember 21-én kiadott Meet Enola című videóban a sztárok mellett megszólalnak a film készítői, valamint a könyvsorozat szerzője, Nancy Springer is, akinek elmondása szerint:

„Enola Holmes ellenszegül a 18. század társadalmi elvárásainak. Fortélyokkal, titkos kódnyelvekkel dolgozik – igazi forradalmár!”

És végül, de nem utolsósorban szerkesztőségünk kedvenc kedvcsináló előzetesében az Enola Holmest alakító Milly Bobby Brown felolvas egy részletet Nancy Springer könyvéből.

Ha te már láttad a filmet, oszd meg velünk a véleményedet kommentben! Ha pedig még többet szeretnél az Enola Holmes-élményből, ne feledd: a könyvsorozat első része már elérhető a Moobiuson! És hamarosan folytatódnak is Enola Holmes rejtélyes ügyei

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.