Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. január 23.
Hogyan vált egy elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, a háttérben megbúvó tanácsadójává majd" 75 éven át?

Hogyan vált egy elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, a háttérben megbúvó tanácsadójává majd' 75 éven át?

Előrendelhető újdonság

Csecsemőkorában egy narancsosládában menekítették ki az anarchiába süllyedő Görögországból, gyerekként meg kellett birkóznia édesanyja mentális betegségével és nővére tragikus halálával. Ifjú haditengerészként az életét kockáztatta a második világháborúban, majd II. Erzsébet férjeként 73 éven keresztül szolgálta a brit monarchiát, és a királynő megingathatatlan támaszává vált.

A 2021-ben, 100 éves korában elhunyt Fülöp herceg lenyűgöző életpályát futott be, keresetlen őszintesége, a maga korában merésznek számító kezdeményezései és odaadó filantrópiája pedig messze kiemelte őt az arisztokráciából.

Robert Jobson csodálatos új életrajza Edinburgh hercege figyelemre méltó életének és eredményeinek teljes történetét meséli el, valamint hogy 1947-ben, Erzsébet királynővel kötött házassága után egy ilyen elhivatott katonaember hogyan birkózott meg azzal, hogy élete következő hetven évét két lépéssel felesége mögött kellett töltenie. Fülöp saját szerepet alakított ki magának, többek között modernizálta a monarchiát, kampányolt a környezet védelméért, támogatta a tudományokat, illetve az Edinburgh Duke Awards díjátadó révén arra ösztönözte a fiatalokat, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. De mindenekelőtt hűséges férj és társ, szerető apa és nagyapa volt.

A brit királyi család életéről több mint három évtizede tudósító író-újságíró, Robert Jobson könyve ezt a rendkívüli életet és embert mutatja be.

Az író Nagy-Britannia egyik vezető királyi kommentátora, akit a Wall Street Journal „a királyi tudósítások keresztapjának” nevezett. Emellett ő az Evening Standard királyi szerkesztője, és rendszeresen szerepel a televízióban is királyi szakértőként.

Elmélyült kutatómunkán, személyes élményeken, valamint első kézből származó beszámolókon alapuló könyvében feltárja, hogyan vált az elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, szükség esetén a háttérben megbúvó tanácsadójává majd' 75 éven át, és hogyan modernizálta a brit monarchiát. Fülöp herceg rendkívüli élete mindnyájunk számára példát mutat hűségből és kitartásból. Az izgalmas könyv nyolcoldalnyi színes fényképet is tartalmaz.

Fülöp herceg évszázada

Fülöp herceg évszázada

Az edinburghi herceg rendkívüli élete

Robert Jobson
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Hogyan vált az elhivatott katona Erzsébet királynő tántoríthatatlan társává, szükség esetén a háttérben megbúvó tanácsadójává majd' 75 éven át, és hogyan modernizálta a brit monarchiát? Fülöp herceg rendkívüli élete mindnyájunk számára példát mutat hűségből és kitartásból.