Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. május 13.
Javított kiadásban ismét olvashatók Putyin vágatlan interjúi

Javított kiadásban ismét olvashatók Putyin vágatlan interjúi

Friss megjelenés

Az orosz–ukrán konfliktus eseményeinek tekintetében talán még sosem volt ilyen fontos, hogy megpróbáljuk megismerni a világ egyik nagyhatalmának vezetőjét, Vlagyimir Putyint, aki 2018-ban a negyedik ciklusát kezdte meg Oroszország elnökeként, és kénye-kedve szerint alakítja az orosz politika mellett napjaink aktualitásait is.

Oliver Stone, az Oscar-díjas filmrendező két éven keresztül, 2015 és 2017 között követte végig a Nyugatra többnyire ádáz ellenségként tekintő orosz elnök életét, és az 1977-es „Nixon-interjúk” néven ismertté vált beszélgetéssorozat mintájára négyrészes interjúalapú dokumentumsorozatot készített Vlagyimir Putyinnal.

A filmrendező korábban már készített hasonló anyagokat olyan vitatható politikai személyekkel, mint Izrael korábbi miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú, a kubai rakétaválság egyik legjelentősebb személye, Fidel Castro, és Venezuela talán legnépszerűbb elnöke, Hugo Chávez, aki 1992-ben puccsal kísérelte meg átvenni a hatalmat Carlos Andrés Pérez miniszterelnöktől, ez az akciója pedig 18 halálos áldozattal és 60 sérülttel járt.

A Putyin-interjúk olyan hiánypótló anyag, amihez fogható korábban nem született, a jelenlegi események tekintetében pedig valószínűleg már nem is fog. Oroszország vezére korábban egyetlen nyugati újságírónak sem volt hajlandó ehhez hasonló betekintést adni az életébe és a gondolataiba, A Tőzsdecápák és A sebhelyesarcú rendezője azonban még azt is megkérdezhette, hogy miért hackelte meg Oroszország az interjúk felvételének ideje alatt zajló 2016-os amerikai elnökválasztást.

Oliver Stone a saját anyanyelvén adott hangot az angolul egyébként kiválóan beszélő, mégis tolmáccsal nyilatkozó Putyinnak, akiről korábban Amerika nagyrészt csak közvetetten, híradások és találgatások formájában hallott. Beszélt gyermekkoráról a Szovjetunióban, az elnökségéről és terveiről, a nyugati világgal, a ciklusai alatt egymást váltó amerikai elnökökkel való kapcsolatáról, a csecsenháborúról, valamint a napjainkban sajnos újra aktuális nukleáris háború veszélyeiről és az akkor már egyre komolyabbá váló ukrajnai konfliktusról.

A 2017 júniusában megjelent négyrészes dokumentumfilm premierjével egy időben az amerikai Hot Books kiadó gondozásában megjelent egy kötet is Oliver Stone Putyinnal készített interjúiból, ami még ugyanebben az évben az Alexandra Kiadó által Magyarországon is elérhetővé vált. Ennek átdolgozása, a Putyin tabuk nélkül – A vágatlan interjúk olyan gondolatokat tár az olvasó elé, amelyek a filmből és az előző kötetből kimaradtak, ezek tekintetében pedig talán tisztábban láthatjuk Putyin miértjeit, terveit, indokait, és a jelenleg zajló szörnyű háború hátterét.

Putyin tabuk nélkül
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Putyin tabuk nélkül

A vágatlan interjúk

Oliver Stone
Alexandra Kiadó (A)
Az elmúlt évtizedek során a nyugati világból egyedül a neves amerikai filmrendezőnek, Oliver Stone-nak volt lehetősége arra, hogy többórás, részletekbe menő interjúkat készítsen Oroszország megkérdőjelezhetetlen hatalmú urával, Vlagyimir Putyinnal.