Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 6.
Karácsonyi ajándékötletek anyukádnak

Karácsonyi ajándékötletek anyukádnak

Könyvajánló

Kevés dolog határozza meg jobban az életünket, mint az édesanyánkhoz fűződő viszony. És ki ne szeretne örömet okozni az anyukájának, főleg a szeretet ünnepén? Idén is adunk pár tippet, mivel lepheted meg őt a fa alatt!

1. Kate Riordan: Sanditon

Szinte nincs olyan nő, aki ne szeretné Jane Austen magával ragadó történeteit és utánozhatatlan humorát. Az írónő utolsó, befejezetlen regényét Kate Riordan szőtte tovább.

A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba. Az ifjú hölgy lelkesen veti bele magát a bálokba a szemrevaló, bár meglehetősen mogorva Sidney Parker társaságában, ám hamar rá kell jönnie, hogy Sanditonban mindenki rejteget valamit. Élete hamarosan bonyolult szerelmi viszonyok, folyton változó szövetségek és árulások végtelen körforgásává válik. Megtalálhatja vajon önmagát ebben a városban, ahol a látszat mindennél fontosabb?

Sanditon
Árfelező hónap!

Sanditon

Kate Riordan
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.13.
Jane Austen magával ragadó története és utánozhatatlan humora egy ízig-vérig modern regényben.
A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba.

2. Erica Bauermeister: Illatok őrzője

Az illatok nagyon fontos részei az életünknek, ez főleg karácsonykor nem is kérdéses. De vajon tudod, miféle titkokat rejthetnek?

Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet? Az évek múltával Emmeline kíváncsisága egyre nő, míg egy nap a lányt váratlan események lökik a szerelemmel, árulással, ambícióval és bosszúval teli külvilágba. Múltja megértéséhez követnie kell a nyomokat, amelyek elvezetik a rejtélyes illatok eredetéhez.

Illatok őrzője

Illatok őrzője

Erica Bauermeister
Pioneer Books, 2021.10.27.
Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet?

3. Gondolatok édesanyámhoz

Az érzéseinket sokszor nehéz kifejezni, pláne, ha olyan fontos személyről van szó, mint az anyukánk. Ebben lesznek segítségedre ez a könyv, amelyben a történelem neves gondolkodói, alkotói és napjaink ismert személyiségei vallanak édesanyjukról, arról a csodálatos személyről, aki létezésünk egyetlen biztos pontja.

Gondolatok édesanyámhoz

Gondolatok édesanyámhoz

Alexandra Kiadó (A), 2021.10.29.
Gondolatok minden napra
Kevés dolog határozza meg jobban életünket, mint az édesanyánkhoz fűződő viszonyunk. Ajándékkönyvünkben a történelem neves gondolkodói, alkotói és napjaink ismert személyiségei vallanak édesanyjukról, arról a csodálatos személyről, aki létezésünk egyetlen biztos pontja.

4. Ferrandi: Csokoládé

Ha édesszájú anyukád van, ne is görgess tovább, itt a tökéletes könyv számára! A francia csúcsgasztronómiai iskola, a Ferrandi új kötetéből elsajátíthatja – vagy akár együtt is alkothattok – a csokoládékészítés praktikáit.

A Csokoládéban mindent megtalálunk, amire a csokoládés desszertek megalkotásához szükségünk lehet.

Az alapanyagok és különféle eszközök bemutatásán túl részletes, fényképekkel illusztrált útmutatóból ismerhetjük meg a temperálás, a ganache és egyéb csokoládékrémek, a csokoládés teasütemények, a bonbonok és pralinék, valamint a csokoládéalapú díszítések (forgács, csipke) elkészítésének mikéntjét. A kötet második felében bemutatott receptek elkészítése közben pedig megmutathatjuk, mit tanultunk eddig.

Csokoládé
Árfelező hónap!

Csokoládé

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.05.
A FERRANDI GASZTRONÓMIAI ISKOLA RECEPTJEI ÉS TECHNIKÁI
Minden, amit a csokoládés desszertek készítéséről tudni érdemes
Ínycsiklandó remekek a francia cukrászművészet konyhájából
A Csokoládéban mindent megtalálunk, amire a csokoládés desszertek megalkotásához szükségünk lehet.

5. Lev Tolsztoj: Anna Karenyina 1-2.

Az Európa Könyvkiadó jóvoltából Tolsztoj hősnőjének története új fordítást és gyönyörű, kétkötetes kiadást kapott.

Anna Karenyina bizonyára a legelevenebb a világirodalom valamennyi nőalakja közül: mind újabb filmekben, balettelőadásokban és musicalekben láthatjuk, jöhet bármilyen új hullám az irodalomban, új erkölcsiség a társadalomban, szexuális forradalom és feminizmus, az ő története valamiért nem avul el. Pedig Tolsztoj eredetileg Anna alakján keresztül azokat a „nihilistákat” akarta nevetségessé tenni, akik a családot, a társadalom szilárd erkölcsi alapjait rombolják. Nem így sikerült, mert a Tolsztojban élő nagy művész nem engedte, hogy regénye tanmese legyen. A bűnös lélek a világirodalom legvonzóbb házasságtörő asszonya lett, a könyv pedig – Thomas Mann szavaival – minden idők „legnagyobb társadalmi regénye”.

Anna Karenyina 1.-2.

Anna Karenyina 1.-2.

Lev Tolsztoj
Európa Könyvkiadó, 2021.11.15.
Anna Karenyina bizonyára a legelevenebb a világirodalom valamennyi nőalakja közül: mind újabb filmekben, balettelőadásokban és musicalekben láthatjuk, jöhet bármilyen új hullám az irodalomban, új erkölcsiség a társadalomban, szexuális forradalom és feminizmus, az ő története valamiért nem avul el.