Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 11.
Karácsonyi ajándékötletek fiataloknak, tiniknek

Karácsonyi ajándékötletek fiataloknak, tiniknek

Könyvajánló

A gyorsan változó világban szinte napról napra tűnnek fel új trendek, akár a közösségi médiában, akár a való életben. Így nem csoda, ha egy tinigyermek szülőjeként hirtelen nem tudjuk, minek is örülne a szemünk fénye. Szerencsére az olvasás szeretete továbbra is jellemző a korosztályban, csupán a megfelelő olvasmányt kell megtalálnunk. Könyvajánlónkkal pedig épp ehhez szeretnénk segítséget nyújtani!

1. Leiner Laura: Bízz bennem

Ha ifjúsági könyvekről van szó, Leiner Laura az első választásunk! Magyarország legnépszerűbb ifjúsági szerzője legújabb könyvében a II. Iskolák Országos Versenyére repíti olvasóit. A Szirtes tavalyi győzelme után a gimi összes diákja beadta jelentkezését a következő évi megmérettetésre. Kocsis igazgatón hatalmas a nyomás: melyik négy diákja lehet képes a címvédésre úgy, hogy ne roppanjon össze a negatív kritikák, kommentek súlya alatt, ami az interneten és a táborban éri őket? Az igazgató úgy dönt, ezúttal nem a tanulmányi versenyeken jeleskedők közül választ… A tizenhét éves Major Sára tehetséges táncos, azonban egy balul sikerült buli után kirúgták a csapatából, a történtek miatt pedig megbélyegzetté vált az iskolájában. Éppen ezért ő is meglepődik, amikor Kocsis igazgató esélyt ad neki, és beválogatja a Szirtes Gimnázium csapatába, hogy három hasonló sorsú társával részt vegyen az Iskolák Országos Versenyén.

Bízz bennem
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Bízz bennem

Leiner Laura
L&L Kiadó, 2020.10.09.
Iskolák versenye 2.
Egy év telt el az Iskolák Országos Versenye óta. A Szirtes tavalyi győzelme után a gimi összes diákja beadta a jelentkezését a következő évi megmérettetésre. Kocsis igazgatón hatalmas a nyomás: melyik négy diákja lehet képes a címvédésre amellett, hogy nem roppan össze a negatív kritikák, kommentek súlya alatt, ami az interneten és a táborban éri őket?

2. Kemény Kristóf: Bekavarás

A szőke herceg már nem fehér lovon érkezik. Inkább csak lájkolja két képedet. A legújabb magyar ifjúsági sikersorozat egyedülálló módon, testközelből és valósághűen mutatja meg, milyen is kamasznak lenni manapság. Felnőttként szinte lehetetlen eligazodni a tinédzserek szokásai között: mindennap egy új közösségimédia-trend, folyamatosan pörgő lájkok és érthetetlen rövidítések, szlengek. Kemény Kristóf azonban nem adott alább a hitelességből: tizenkét és tizenhét év közötti fiúkat és lányokat kért meg arra, hogy őszinte véleményükkel, tapasztalataikkal formálják a könyv nyelvezetét, stílusát, a benne zajló eseményeket. Van itt minden: suli, edzés, meccsek, folyamatos közösségimédia-jelentlét, zuhanás az ágyba, majd másnap ugyanez. Plusz a parával teli kamaszkor, és a mindent felforgató első szerelem: ez a #suliLOVE!

Bekavarás
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Bekavarás

A #suliLOVE-sorozat első része

Kemény Kristóf
Alexandra Kiadó (A), 2020.
SuliLOVE
Örök kérdés: létezik szerelem első látásra? Van olyan, hogy „perfect match”, azaz tökéletes pár? Suli, edzés, meccsek, zuhanás az ágyba, majd másnap ugyanez. Plusz parával teli kamaszkor és a mindent felforgató első szerelem: Ez a #suliLOVE!

3. Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia – Három testvér, egy családi átok és némi varázslat

Egy igazán jó meséhez sosem vagyunk túl idősek! A Widdershins lányoknak nem ismeretlen sem a balszerencse, sem a titkolózás. Az igazat megvallva, nem csupán bennük van valami furcsa, hanem Varjúkő városában is, ahol élnek. Mindegyik lánynak van egy különleges holmija, ami szokatlan erővel bír; ezt Widdershins nagyi „egy csipetnyi mágiá”-nak hívja. Amikor a lányok egy ősi átok fogságába esnek, ezek a mágikus tárgyak lehetnek a segítségükre. De vajon valóban megtörik az átkot, vagy még nagyobb veszélybe sodorják őket? Michelle Harrison fordulatokkal teli, izgalmas és humoros regénye magával ragadja az olvasót, miközben a testvéri kapcsolatokban rejlő varázslatról mesél.

Egy csipetnyi mágia
Black Friday utolsó darabok

Egy csipetnyi mágia

Három testvér, egy családi átok és némi varázslat

Michelle Harrison
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.20.
A Widdershins lányoknak nem ismeretlen sem a balszerencse, sem a titkolózás. Az igazat megvallva, nem csupán bennük van valami furcsa, hanem Crowstone városában is, ahol élnek.

4. Nancy Springer: Enola Holmes – Az eltűnt márki esete

Ki ne szeretne egy vidám, játékos, mégis izgalommal teli történetet? Nancy Springer pontosan ezeket az összetevőket használta fel, amikor megalkotta a Sherlock Holmes fékezhetetlen lendületű, ám testvérénél sokkal szerethetőbb természetű tinédzser húgáról szóló könyvsorozatát, az Enola Holmes rejtélyes ügyeit. A könyvsorozat első része pedig a fiatal olvasókon felül a Netflix filmkészítőinek figyelmét is megragadta, így a bájos történettel a tévéképernyőn is találkozhattunk már. Amikor az ifjú Enola rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyjai bentlakásos iskolába küldenék a lányt, de Enolának más tervei vannak. Londonba indul, hogy megkeresse édesanyját, ám még a Holmes név sem készítheti fel a rá váró kalandokra.

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.

5. Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Ha a valóságban nem is utazhatunk, a képzeletünkben egészen New Yorkig is elrepülhetünk! Juliette 13 éves, és utálja a keresztnevét. Édesanyja, a kicsit különc újságíró egy reggel azzal ébreszti, hogy csomagolja össze a holmiját, mert még aznap este elutaznak New Yorkba – egy teljes hétre! Juliette el se hiszi, pedig… A bájos történeten felül ráadásul a Juliette nyomában című útinapló is segít eligazodni az ifjú világjáróknak, és információval szolgál New York látványosságairól, éttermeiről, történetéről és nyelvéről. Ha végeztünk a történettel, feltétlenül töltsük ki a New York-kvízt, és ha van kedvünk, a megadott sablon alapján elkészíthetjük saját útinaplónkat is, ha valami izgalmas helyre utazunk!

Juliette New Yorkban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Juliette New Yorkban

Rose-Line Brasset
L&L Kiadó, 2020.10.22.
Juliette 13 éves, és utálja a keresztnevét. Édesanyja, a kicsit különc újságíró egy reggel azzal ébreszti, hogy csomagolja össze a holmiját, mert még aznap este elutaznak New Yorkba - egy teljes hétre! Juliette el se hiszi, pedig…