Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 9.
Karácsonyi ajándékötletek hölgyeknek

Karácsonyi ajándékötletek hölgyeknek

Könyvajánló

A karácsonyi ajándékvásárlás talán legfájdalommentesebb része, amikor édesanyánknak, nővérünknek vagy más hölgyszerettünknek választunk ajándékot. Ugyanakkor előfordulhat, hogy már minden ékszert, kiegészítőt és lakberendezési eszközt megvásároltunk, amire vágyott, mégis szeretnénk meglepni egy aprósággal. Karácsonyi ajánlónkban most a hölgyeknek szóló könyvújdonságaink közül mutatunk be néhányat, hogy egyszerűbb legyen a meglepetés kiválasztása.

1. Jojo Moyes: Áradó fény

Az egyik legnépszerűbb romantikus írónő, Jojo Moyes könyveivel lehetetlen mellé lőni! A méltán világhírű Mielőtt megismertelek-trilógia szerzője legújabb könyvében, az Áradó fényben egy amerikai kisváros öt mozgókönyvtárosának személyes – és igaz – történetein, tragédiáin és diadalain keresztül mutatja be, milyen előítéletekkel és akadályokkal kellett megküzdenie azoknak, akik úttalan utakon próbálták eljuttatni a tudás fényét és egy új világ ígéretét azoknak, akik talán sohasem foghattak eddig könyvet a kezükbe. Reese Witherspoon így ajánlja a regényt:

„Elképesztően nagyszerű történet öt állhatatos nőről, és megkapóan ábrázolja a könyvek közösségteremtő erejét és az irodalom szeretete által teremtett eltéphetetlen kötelékeket.”

Áradó fény

Áradó fény

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
Alice Wright számára a fullasztó angliai létből való menekülést jelenti házassága a jóvágású, amerikai Bennett van Cleve-vel. Ám az 1930-as évek kisvárosi Kentuckyjának légköre legalább annyira nyomasztja Alice-t, mint korábbi élete - főleg a mindennapjaira rátelepedő apósa társasága.

2. Diane Chamberlain: Ellopott házasság

Diane Chamberlain igaz történeten alapuló regénye egy szokatlanul összetartó kisvárosba viszi az olvasót, ahol a szeretet és a megbocsátás végül mindenki életét megváltoztatja. Tess DeMello egyre türelmetlenebbül várja haza a Chicagóban önkénteskedő vőlegényét. Csalódottsága miatt egy másik férfi ágyában köt ki, ám a meggondolatlan éjszaka nem várt következményekkel jár. Tess nem tehet mást: felbontja eljegyzését élete szerelmével, és leendő gyermeke apjához, Henryhez fordul segítségért. A férfi feleségül veszi, és egy észak-karolinai kisvárosba, Hickoryba költöznek. Ám az új élet reménye hamar szertefoszlik. A fiatal nő ráébred, hogy távolságtartó, hideg férje titkol előle valamit, a család és a helyiek pedig kívülállóként kezelik. Amikor a kisvároson egy különösen súlyos gyermekbénulás-járvány söpör végig, Tess férje akaratával dacolva állást vállal a kórházban, és miközben a páciensei életéért küzd, önmagát is próbálja megmenteni.

Ellopott házasság

Ellopott házasság

Diane Chamberlain
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.20.
1944. Amerikára a második világháború és a családok sokaságát megnyomorító gyermekbénulás-járvány árnya vetül. A huszonhárom éves ápolónő, Tess DeMello egyre türelmetlenebbül várja haza a már hónapok óta egy chicagói kórházban önkénteskedő vőlegényét. Csalódottsága miatt egy másik férfi ágyában köt ki, és a meggondolatlan éjszaka nem várt következményekkel jár.

3. Simon Sebag Montefiore: Szásenyka

A nagy sikerű A Romanovok szerzője újabb könyvében a cári Oroszország végnapjait eleveníti meg, majd a sztálini rémuralom világába kalauzolja az olvasót. A Szásenyka egy erős akaratú és gyönyörű nő és családja története, aki az életét adta volna a kommunista forradalomért, ám még többet kérnek tőle… Bátran ajánljuk a könyvet mindenkinek, akit érdekel Oroszország történelme, és egy különlegesen összetett, olykor a „rossz oldalon” álló, mégis szerethető nő története.

Szásenyka

Szásenyka

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.07.
Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.

4. Anne de Courcy: Chanel a Riviérán – A Côte d’Azur világa békében és háborúban

„A gyémánt a nő legjobb barátja” – hangzik az ismerős mondás. A csillogás és az extravagancia alighanem minden nő számára érdekes témakör, csakúgy, mint a lenyűgöző szépségéről és intelligenciájáról ismert Coco Chanel élete. 1938-ban a Côte d’Azur csillogásának középpontjában is ő állt, ám a környező valóság mérge lassan ezt a varázslatos világot is átjárta. Anne de Courcy gondos kutatómunkát és remek elbeszélői stílust ötvöző regénye a bőség és az éhezés, a hősök és kollaboránsok ellentmondásos korát mutatja be, egy olyan világot, amely a legragyogóbb magasságokból zuhant a mélybe, a sodró történet egyaránt elénk tárja gazdagok és szegények, kivételezettek és üldözöttek sorsát.

Chanel a Riviérán

Chanel a Riviérán

A Côte d’Azur világa békében és háborúban

Anne de Courcy
Európa Könyvkiadó, 2020.11.25.
1938-ban a Côte d’Azur a gazdagság, pompa és extravagancia világa volt, olyan ragyogó figurák nyaralóhelye, mint a windsori hercegi pár, Joseph P. Kennedy, Gloria Swanson, az író Colette, Picasso vagy Somerset Maugham.

5. Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei – Kaland, szépség, siker – kortalanul

Ki lehetne jobb példakép egy ambiciózus nőnek, mint Maye Musk, a hófehér hajú, 72 éves, mégis kicsattanóan eleven nemzetközi szupermodell? Maye Musk viszontagságos és izgalmas, mélypontokban és magaslatokban egyaránt bővelkedő életútjának elbeszélése közben, az elkövetett hibáiból okulva, a különféle döntéshelyzetei következtében megszerzett tudását (és bölcsességét) osztja meg dietetikusi és modellkarrierjének megannyi tapasztalatával együtt – elsősorban, de nem kizárólagosan – nőtársaival.

Egy nőnek legyenek tervei

Egy nőnek legyenek tervei

Kaland, szépség, siker – kortalanul

Maye Musk
Európa Könyvkiadó
A 72 éves Maye Musk az Igazi Vasember, Elon Musk édesanyja. Fia a SpaceX magánűrkutatási vállalat és az elektromos autókat gyártó Tesla Motors zsenije, aki Falcon Heavy nevű űrhajóján egy meggypiros Roadstert küldött az űrbe, és már a Mars-utazást tervezgeti.
De az anya hírneve sem sokkal marad el fiáétól.