Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 7.
Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknek

Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknek

Könyvajánló

Idős rokonaink számára általában az a legszebb ajándék, ha időt töltünk velük. Ugyanakkor hatalmas öröm, amikor egy apró ajándékkal mégis mosolyt csalunk az arcukra. Rövid gyűjteményünkben most olyan könyveket ajánlunk, amelyekről úgy gondoljuk, megfelelő ajándékok lehetnek nagyszüleink, idős szeretteink számára (is).

1. Harsányi Zsolt: Ecce homo – Munkácsy Mihály életének regénye

A békéscsabai asztalosműhelytől a bécsi, düsseldorfi és párizsi festőműtermekig, a magyar pusztától a fényes francia palotákig követhetjük nyomon Munkácsy Mihály, a magyar festőművészet legendás alakjának életét Harsányi Zsolt hosszú évtizedeken át mellőzött klasszikusában. A két világháború közötti korszak egyik legsikeresebb magyar írójának számító Harsányi Zsolt műve jóval több egy szédítő sikerekkel teli élet krónikájánál: betekintést nyújt a kivételes tehetség vívódásaiba és a magyarságát hazájától távol is elszántan őrző lélek küzdelmeibe. Az Ecce homo mit sem vesztett erejéből és aktualitásából 1935-ös első megjelenése óta, témájához méltóan fontos és magával ragadó mű ma is.

Ecce Homo
Könyv és életműsorozatok

Ecce Homo

Munkácsy Mihály életének regénye

Harsányi Zsolt
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A békéscsabai asztalosműhelytől a bécsi, düsseldorfi és párizsi festőműtermekig, a magyar pusztától a fényes francia palotákig követhetjük nyomon Munkácsy Mihály, a magyar festőművészet legendás alakjának életét Harsányi Zsolt hosszú évtizedeken át mellőzött klasszikusában.

2. Angyalok, Barátság, Bölcsesség 365 és 365 bibliai idézet öröknaptárak

Az év minden napján érdemes megállni egy pillanatra, és elmélkedni életünkről, barátainkról, esetleg lélekmelegítő gondolatok után nézni. Az Alexandra Kiadó tökéletes ajándékként szolgáló öröknaptárai minden napra tartogatnak egy-egy bölcsességet, elgondolkodtató vagy éppen vicces idézetet, a gyönyörű illusztrációknak és fényképeknek köszönhetően pedig az asztalunk igazi díszei lehetnek. Olyan ajándékok, melyekről az év minden napján eszébe jut majd idős szeretteinknek, hogy milyen szeretettel adtuk.

Angyalok - Minden napra egy gondolat

Angyalok - Minden napra egy gondolat

365 gondolat

Wölfinger Kitti
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
Minden nap szükségünk van az angyalok segítségére és egy lélekmelengető gondolatra. A tökéletes ajándékként szolgáló naptárban írók, művészek és történelmi személyiségek angyali bölcsességei olvashatók a gyönyörű illusztrációk mellett, hogy szeretteink egész évben érezhessék, az angyalokkal együtt mi is figyelünk rájuk.
Barátság - 365 idézet és fontos gondolat a barátságról

Barátság - 365 idézet és fontos gondolat a barátságról

365 gondolat

Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
A barátság örök és ezerarcú. Ez a gyönyörű illusztrációkkal teli öröknaptár a történelem legjelentősebb gondolkodóitól és alkotóitól tartalmaz elgondolkoztató, olykor szomorú, olykor vicces idézeteket a csodálatosan változékony, ám mindent túlélő barátságról. Ideális ajándék barátainknak - vagy akikről úgy véljük, hogy barátaink lehetnek.
Bölcsesség 365 - Egy tartalmas gondolat minden napra

Bölcsesség 365 - Egy tartalmas gondolat minden napra

365 gondolat

Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
Az év minden napján érdemes megállni egy pillanatra, és elmélkedni életünkről, a világban betöltött helyünkről. Ez a gyönyörű öröknaptár a történelem legjelentősebb gondolkodóitól és alkotóitól tartalmaz megfontolásra érdemes bölcsességeket, hogy kicsit tudatosabban és talán sikeresebben élhessük életünket.
365 Bibliai idézet

365 Bibliai idézet

365 gondolat

Hegyi László
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
365 bibliai idézet A Biblia kimeríthetetlen forrás, olyan mély és sokrétű, hogy minden egyes szavát újra meg újra ízlelgethetjük, minden egyes mondata újra meg újra gondolkodásra késztet.

3. Paul McCartney: Halihó, nagypapó!

Mi lehetne szebb ajándék egy nagyszülőnek, mint az unokákkal töltött közös idő? Paul McCartney világhírű zenész, egy élő rocklegenda… de ami talán még ennél is fontosabb: nyolcunokás nagypapa! Ez az imádott szerep inspirálta első képeskönyvének megírására. Könyvének főszereplője, Nagypapó vérbeli kalandor, egy szakállas Mary Poppins, aki mágikus iránytűje segítségével fantasztikus utazásokra repíti négy mogorva unokáját egy szürke és unalmas napon. Tökéletes ajándék kezdő nagyszülőknek és kisunokáiknak!

Halihó, nagypapó!
Kék könyveink akcióban!

Halihó, nagypapó!

Paul McCartney
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Nagypapó vérbeli kalandor, egy szakállas Mary Poppins, aki mágikus iránytűje segítségével fantasztikus utazásokra repíti négy mogorva unokáját egy szürke és unalmas napon.

4. Andrásfalvi-Faragó Zoltán – Rigó Tibor: Magyarország

Haza. Magyarul ez a mindössze négy betű nagyon is sokat jelent mindazoknak, akik honfitársként tekinthetnek egymásra – éljenek bárhol is a földkerekségen. Haza nélkül nincs fizikai lét sem. Hitet ad, és emberi kapcsolatokat. Mezőt, erdőt és nádast is jelent, földet a sívó homoktól a termékeny öntéstalajon át a kopár bazaltszikláig. Vizet a szikes tótól a karsztforrásig. Jelent munkát és pihenést, örömöt és bánatot, ad jó példákat és emberi tartást. Ez a gyönyörű album ízelítőt nyújt annak a földdarabnak a csodáiból, amit magyarul úgy hívhatunk: haza.

Magyarország
Limitált akciós

Magyarország

Andrásfalvi-Faragó Zoltán, Rigó Tibor
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.30.
Haza. Magyarul ez a mindössze négy betű nagyon is sokat jelent mindazoknak, akik honfitársként tekinthetnek egymásra - éljenek bárhol is a földkerekségen -, meghatározva a létezés szellemi alapjait. Haza nélkül nincs fizikai lét sem.

5. Mary Berry: Életem receptjei

Alighanem minden nagymama a konyha nagymestere. Ugyanakkor sosem árt a továbbképzés – és hogyan is fejlődhetnének jobban, mint a gasztronómia angol nagyasszonyának segítségével? Életem receptjei című könyvében az elmúlt 60 év kedvenc ételeit gyűjtötte össze. A gyönyörűen illusztrált kötet azonban nem „csak” 650 felejthetetlen receptet tartalmaz, hanem nagyszerű praktikákra is tanít, hiszen a mai napig rendkívül fiatalos szerzőnő mindig is azt vallotta: ne legyünk önmagunk ellenségei, dolgozzunk könnyen beszerezhető alapanyagokkal és lerövidített munkafolyamatokkal! Könyvéből a tapasztalatlanabbak is csodálatos ünnepi menüt, vagy akár gyors hétköznapi fogásokat készíthetnek. A jutalom pedig nem marad el: üres tányérok, dicsérő szavak, jóllakott vendégek.

Életem receptjei

Életem receptjei

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Főzzünk úgy, mint Mary… Mary Berry, a szakácsművészet nagyasszonya élete legjobb receptjeit gyűjtötte össze új könyvében, amely senki konyhájából sem hiányozhat, aki komolyan veszi a főzést, legyen akár abszolút kezdő vagy a sütés-főzés hétpróbás mestere. A nyolcvanas éveit taposó, ám roppant fiatalos sztárszakács receptjei tökéletesen beépíthetők a mindennapjainkba.